Apple Pencil ja käsiala

Tänään Twitterissä kyseltiin piirrosvälineistäni.

Olin jo aikaisemmin postannut iPad Prosta, Apple Pencilistä ja Adobe Draw’sta, mutta tänään keskustelu kääntyi käsialaan.

Kerroin keskustelijoille, että oma käsialani muuttuu aika rutkasti, kun sitä yrittää tuottaa lasipinnalle. Tässä hieman vertailukohtaa; ensin paperikäsiala ja sitten täppärikäsiala.

Mustekyna kasiala Apple Pencil kasiala

Paperin ja mustekynän välinen kitka tuo käsialaani jämäkkyyttä, mutta iPadin liukas lasipinta tekee kirjaimet koikkelehtiviksi. Silti en luopuisi sähköisistä muistiinpanoista, koska niiden teko ja jakaminen on sata kertaa helpompaa kuin paperituhrujen. Päätin vain hyväksyä sen, että oikea käsialani on erilaista kuin sähköinen käsialani.

* * *

Toki sitä voi pohtia, mikä ylipäätään on ”oikea” ja ”väärä” käsiala. Jos olisin 2020-luvun lapsi ja olisin opetellut kirjoittamaan sähköisellä kynällä, pitäisin tuota jälkimmäistä kuvaa oikeana käsialanani. Sen sijaan paperille kirjoitettu teksti näyttäisi oudolta. Enemmän tämä on siis tottumiskysymys kuin oikein–väärin-kysymys.

4 kommenttia

  1. Linda Saukko-Rauta #1

    Ipad-asiantuntijanne tässä hei. Salainen ase on mattapintainen näytönsuojamuovikalvokelmu (esim. Illumishield-merkkinen) liukkaan lasin päällä. Siitä kitkaa saamme ja huikeat piirrokset jaamme.

    Kun semmoisen lisäksi tilaa Ameriikan e-Baystä, saa ylimääräisenä hupina seikkailun tullauksen nettisivurisukossa.

  2. Tuomas #3

    Minä olisin kuvaillut käsialanäytteiden eroa sanalla mitätön, vähäinen tai huomaamaton. Oikein pinnistellen saatan jotain eroa huomata, mutta testitilanteessa en eroa huomaisi. Johtuukohan sukupuolesta vai vain harjaantumisen puutteesta?

Kommentoi

Kommentointiohjeet »

Ei oo totta -blogin kommentointiohjeet

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.