Mainitsin Twitterissä, että käytin 300 euroa erilaisiin kulttuuritapahtumiin. Puolustin sijoitustani sillä, että kulttuuri kasvattaa aivopääomaa. Sain pian tarkentavan kysymyksen:

Minkälaista on aivopääoma? O_o

Olin siis käyttänyt termiä, jota kaikki eivät tunne. Vastaukseen ei Twitterin tila riitä, joten käytän blogia.

Aivopääomalla tarkoitan viisautta, asioiden ymmärtämistä ja niiden syvällistä käsittämistä. Aivopääoma ei siis ole laskutaitoa, tietokilpailuosaamista saati sekalaisen informaation keräämistä. Aivopääoma ei myöskään ikinä tule valmiiksi tai täyteen, vaan sitä voi kasvattaa koko elämänsä ajan.

Seuraavassa postauksessa käsittelen sitä, kuinka kulttuuri kasvattaa aivopääomaa.

2 kommenttia

  1. Aivopääoma vie ainakin minun ajatukseni siihen, että aivoissa on tallessa jotain rahan arvoista. Suomi on sijoittanut paljon rahaa koulutukseen, ja nyt siitä on tullut ”aivopääomaa”, jota täytyy varjella. Sinä tunnut käyttävän termiä vähän eri tavalla.

    1. Hyvä pointti! Kyllä koulutuksellakin voi kasvattaa aivopääomaa, mutta aika usein sillä saadaan aikaan vain datapankkeja, jotka eivät osaa soveltaa mitään.

      Kun puhutaan aivopääoman valumisesta ulkomaille, niin usein tarkoitetaan juuri sellaisia osaajia, joilla on syvällistä ymmärtämystä omasta alastaan. Sitä en tiedä, kuinka paljon tästä ymmärryksestä on tullut kulttuurin avulla ja kuinka paljon koulutuksella tai työkokemuksella.

Kerro oma kantasi Kommentointiohjeet?

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.