Parhaitten blogien etsiminen jatkuu. Edellisissä osissa esittelin kolme parasta huumoriblogia ja lähes kolme itsensä kehittämiseen liittyvää blogia. Seuraavaksi vuorossa ovat Suomen parhaat bisnesblogit.

Oma bisnesblogien kärkikolmikkoni aakkosjärjestyksessä:

Boardman2020
Boardman2020:n kirjoittajat vaihtuvat, joten aihepiiriä on tarjolla itsen johtamisesta ja esimiestyöstä strategian luomiseen ja palaverien pitämiseen.

Sopivaa siteerausta on vaikea valita, koska kirjoittajajoukko on laaja. Ehkä juuri siksi jokainen bisneksestä kiinnostunut löytää blogista varmasti itselleen luettavaa.

Miinuksena on keskustelun puute, koska lukijat kirjoittavat kommenttinsa lähinnä kunkin kirjoittajan Facebook-sivulle tai Boardmanin omalle FB-sivulle. Harmi sinänsä, koska jos keskustelu olisi yhdessä paikassa, sitä olisi tosi mielenkiintoista seurata.

Epistola
Ohjelmistotalo eCraftin Jörgen Westerling, Peter Löfgren, Ville Hemmilä ja Kim Hurtta postaavat ohjelmistoista niin, että minäkin ymmärrän. Tekstit eivät kuitenkaan jää pelkän softan tasolle, vaan mukana on aina ajatuksia myös siitä, mitä ohjelmiston takana piilee.

Tuotekehitys kannattaa aloitaa miettimällä, mitä asiakas haluaa jo nyt. Eikä keksimällä, mitä hänen meidän mielestämme pitäisi haluta.

Gurumarkkinointi
Tuotteistaja ja markkinoija Jari Parantainen tuskin kaipaa esittelyjä. Hän jaksaa kahlata maailman huippukirjallisuutta läpi ja esitellä havaintojaan ja ajatuksiaan sovellettuna Suomeen ja yrittäjän arkeen.

Suomi pursuu virkamiehiä, joiden ainoa homma on kylvää julkista rahaa yrityksiin. Tukiaisia saa käytännössä jokainen, joka jaksaa rustata hillohakemuksensa byrokraatin toiveiden mukaiseksi. Tyypillinen avustustyöntekijä ei tunnistaisi lupaavaa bisnestä, vaikka se purisi häntä persuuksiin.

Jarilta kannattaa tietenkin muistaa myös vanhemmat blogit Sissimarkkinointi ja Pölli tästä.
 

2 kommenttia

  1. Katleena, kiitos vinkistä koskien Bordman-blogia, siellähän on varsin mielenkiintoisia kirjoittajia. Taitaa olla Suomen parhaiten säilyneitä salaisuuksia alallaan, sillä liikennemäärät tuolla sivustolla näyttävät olevan todella pieniä (sivua ei noteerata ollenkaan esim. Alexa.com:ssa). Olen itsekin käynyt Boardman-sivuilla useita kertoja, mutta blogi on jäänyt tähän päivään asti huomaamatta. Täytyypä tutustua!

    Kaksi muuta valintaasi ovat myös varsin edustavia.

  2. Kiitos kommentista! Mullekin Boardman on aika uusi blogituttavuus. Moni kaveri on linkannut sen yksittäisiin postauksiin, joten lukenut tekstejä aina silloin tällöin.

    Iso puute siellä on tosiaan keskustelun niukkuus. Jos on kirjautuneena FB:hen, näkee sinne jätetyt kommentit, mutta ne ovat varsin hajanaisia. Keskustelua olisi helpompi seurata, jos se olisi blogissa itsessään.

    Tosin vierailijablogeissa (esim. Kauppalehden Viivan alla) on aina se ongelma, että vierailijakirjoittaja ei useinkaan jaksa osallistua keskusteluun enää sen jälkeen, kun hän on julkaissut postauksen. Niinpä lukijat ovat aika omillaan, koska blogilla ei ole vakituista emäntää tai isäntää.

    Itse kaipaan aina blogiin puheenjohtajaa, joka vetää keskustelua yhteen, kiittää osallistujia ja rajaa aihetta. Muissa top 3 -listan blogeissa tämäkin asia on kunnossa.

Kerro oma kantasi Kommentointiohjeet?

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.