Konkreettinen esimerkki nettiajan ihmissuhteista: tajusin juuri, että ystävystymiseni Jääskeläisen Janneen on dokumentoituna tähän blogiin. Kurkataanpa historiassa taaksepäin:

1) Kommentteja EOT:ssa kesästä 2009 alkaen

Jannen kommentti 2009

Olin iloissani uudesta lukijasta. En edes tiennyt, kuka Janne on, koska en ymmärtänyt googlata häntä laajemmin. Katsoin vain, että kyseessä on turkulaisen digimediatoimiston omistaja.

2) Kirja-arvostelu keväällä 2010

Janne lähetti minulle uusimman kirjansa arvosteltavaksi. Postasin Verkkopalvelun ostajan oppaasta ensin pikaisesti ja sitten vielä lisää. Kirjan ansiosta tajusin, että tarvitsen ammattimaisesti hostatun blogin, koska EOT:n lukijamäärä oli kasvanut yli harrastelijamitan.

3) Tapaaminen heinäkuussa 2010

Tapaamista pohjustin blogissa jo etukäteen. Sovimme palaverissa, että Aucor ottaa EOT:n suojiinsa ja rakentaa sille uuden ilmeen.

4) Blogikontaktista asiakassuhteeksi talvella 2010–2011

Jannen firma Aucor osoittautui oikeaksi yhteistyökumppaniksi. Tästäkin postasin helmikuussa 2011: Aucor antaa piiskaa.

5) Keväällä 2012 sain kutsun Aucorin advisory boardiin eli hallituksen edeltäjään

Postasin toukokuussa 2012 livepissasta ja advisory boardista.

6) Huhtikuussa 2013 yhteinen kirja ulos

Bloggasin Nörtin esiintymisoppaasta keväällä 2013. Janne teki kirjasta suuremman osan, eikä hän koskaan suostunut allekirjoittamaan sopimusta, jossa olisin halunnut siirtää osan tekijänpalkkioistani hänelle.

7) Toukokuussa 2013 Aucorin hallitukseen

En ollut tunaronut pahasti advisory boardissa, joten bloggasin kutsusta Aucorin hallitukseen.

Jossain matkan varrella blogikontakti muuttui ystävyydeksi. Siitä kertoo ainakin tämä kommenttini:

Kommenttini kesältä 2013: Tästä on muuten tuore esimerkkikin. Rakas yhteistyökumppanini Janne Jääskeläinen Aucorista naureskeli juuri äsken, että olen ”saatanan aropupu”. Olin äärimmäisen otettu hänen sanoistaan, koska ne olivat vilpitön kehu. Janne on ihana.

Kaikki ystävyytemme vaiheet on taltioitu EOT-blogiin, tosin vain omasta näkökulmastani. Jos joku haluaisi tonkia, Twitteristä löytyisi vielä paljon lisää.

Olen iloinen siitä, että dokumentointi on tullut tehtyä. Kahden ammattilaisen ystävyyden kehittyminen on ihan hauskaa muisteltavaa vuosien päästä.

* * *

Mutta entä jos jokin toinen ihmissuhde on yhtä lailla julkinen – mutta se menee pieleen tai on lähtökohtaisesti epäsuhtainen? Entä jos taltiointi on värittynyttä tai toista osapuolta mustamaalaavaa? Entä jos toinen osapuoli manipuloi toista? Entä jos dokumentointi paljastaa toisen yksityiselämästä asioita, joita ei olisi saanut kertoa?

Sitten en olisi lainkaan näin iloinen taltioinnista.

6 kommenttia

    1. No eikö ollutkin? Tajusin tän dokumentoinnin olemassaolon tänään, kun piti postata sun uusimman käsiksen esiluvusta. (Postaan siitä erikseen vaikka huomenna.)

  1. Amatööri! Me tavattiin miehen kanssa yhden nörttisarjan keskusteluryhmässä jo 90-luvun puolella. Senkin ystävyyden syventyminen on dokumentoituna… Hiukan pelottaa se hetki, kun lapset pääsevät niihin keskusteluihin käsiksi.

      1. Jeps. Yhteiseloa on takana kohta 15 vuotta ja pari pikkunörttiä pyörii jaloissa.

        Elämän (Tm) voi hankkia monella tavalla.

Kerro oma kantasi Kommentointiohjeet?

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.