Suloisia auringonlaskuviisauksia Facebookista

Katleena Kortesuo

12 kommenttia

  1. Hahaa, olipas ovelaa. Mietin että mistä ihmeestä olet löytänyt kaikkein latteimmat elämänviisaudet joita on höystetty vielä täysin järjettömillä kuvilla. Taitaa halo -ilmiö olla tässäkin vahvana, se mitä Arnold sanoo painaa vaakakupissa huomattavasti enemmän kuin mitä mauttomat motivaatioposterit sanovat.

  2. Näitähän löytyy mm. Buzzfeedistä. Itse olen tulostanut töihin Parks&recreation tv-sarjan Ron Swansonin ja Andy Dwyerin quoteja.

  3. Eipä meille muutenkaan uutta opetettu. Mutta paljon kerrattiin niitä yksinkertaisia perusasioita, jotka jokaisen pitäISI muistaa.

    1. Totta puhut. Seminaarin isoin anti on usein se, että iso guru sanoo minulle sen, jonka jo tiesin. Silloin saan vahvistusta omille käsityksilleni, pysyn kivasti turva-alueellani ja voin siteerata gurua.

      (Anteeksi kyynisyyteni. Menen hetkeksi lukemaan auringonlaskuviisauksia ja palaan positiivisempana yksilönä.)

      1. Jos olet kyyninen, niin tee se. Jos vannot, että kriittisyyttä vain, niin ei ole ihan pakko.

        Latteudet ovat kieltämättä hassuja. Mutta erityisesti ne ovat sitä todellisuudesta ja tarinastaan irrallaan.

        Ne ovat myös äärimmäisen pelkistämisen tuloksia – onhan yksinkertainen kaunista. Alla voi silti piillä rujo ja monipolvinen tarina pullollaan empiriaa, joka ei pahimmillaan välity.

        Mut hei, ”viestintä kusee aina – paitsi sattumalta”.

  4. Niinnosiis, työpaikoilla kiertää vanha kyyninen sanonta, että jos henkilökunta sanoo jotain niin sitä ei uskota, mutta kun ulkopuolinen konsultti tulee ja sanoo saman niin sitä uskotaan heti.

    Viestinviejällä on väliä, vaikka ei pitäisi olla.

    1. Näinhän se monesti on. – Vaikka toisaalta ymmärrän logiikan. Viestinviejän arvovalta kertoo meille, onko hänen viestinsä uskottava vai ei. Tämä on jokin evoluution tuoma vaistonvarainen toimintamalli.

      Silti kuulijan pitää aina olla kriittinen. Lumoudunko nyt puhujan karismasta vai hänen viestinsä sisällöstä? Itse en ehkä näkisi Schwartzeneggeriä bisnesguruna, mutta hän on toki loistava esimerkki self-made manista.

  5. Ehkäpä juju onkin siinä, että nämä kaikki näennäisesti latteat viisaudet ovatkin eräällä tavalla totta, mutta jokaisella meistä on oma tarinansa ja kokemuksensa siitä, miten ja mitkä niistä olemme itsekukin löytäneet. Tai sitten ihan vaan se, että tuo viisaus mahtuu twiittiin ja sopii iskulauseeksi mutta se koko tarina ei…

    1. Juu, latteudet ovat ilman muuta totta, mutta ne eivät ole kovin maailmaamullistavia.

      Toivon itse puhujana, että osallistujat eivät siteeraisi ylätason otsikkoja vaan mieluummin konkreettisia vinkkejä. Näin juttuni avautuvat paremmin etäosallistujille.

      1. Minusta mielenkiintoisinta twiittiluettavaa on asia yhdistettynä twiittaajan omaan kommenttiin aiheesta, ei siis pelkkä jonkun muun sanomien irtolauseiden papukaijamainen toistelu. No, kukin makunsa mukaan.

        Yritin kommentillani tuoda esiin, että niiden totuuksien takaa löytyy usein se tarina, joka on kuulijoille mielenkiintoinen ja mikä vain sitten tiivistyy siihen ikuiseen totuuteen. Varsinainen pihvi, eli se tarina jää twiittaamatta. Esimerkiksi tuossa Arskan viimeisessä ”viisudessa” se, mitä hänelle on konkreettisesti tarkoittanut se ”work hard” (mm. sitä, että hän nukkuu vain 6 h yössä).

Kerro oma kantasi

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.