Tässäkö on uuden hallituksen nimi? Katso tekstit!

Katleena Kortesuo

Julkisuudessa on esitetty uudelle hallitukselle kolmea eri nimeä: SSS-ryhmää, perussinimultaa ja Perskekoa. Me täällä EOT-blogin toimituksessa emme hyväksy näitä lainkaan.

  • SSS-ryhmä kaatuu siihen, että se pohjautuu ihmisten nimiin, ei puolueisiin.
  • Perussinimulta on kovin pitkä, eikä ”sinimulta” tarkoita mitään.
  • Perskeko taas ei ole likimainkaan tarpeeksi alatyylinen.

Sen vuoksi kokosimme valtuuskunnan, joka nimitti työryhmän, joka valitsi komitean, joka valtuutti lautakunnan, joka kukitti neuvoston, joka keräsi nimiehdotuksia uudelle hallitukselle. EOT-julkaisee kolme parasta nimeä, joista Suomen Kansa voi nyt valita suosikkinsa.

  1. Kusrusmus. Termi tulee puolueiden nimistä Keskusta, Perussuomalaiset, Kokoomus. Neuvosto kehui nimen innovatiivista äänneasua lautakunnalle, joka kehui nimen erottuvuutta komitealle, joka kehui nimen sointuvuutta työryhmälle, joka kehui nimen originelliutta valtuuskunnalle, joka ilmoitti EOT:lle keksineensä nimen itse.
  2. KooKeePee. Nimi viittaa puolueiden nimien alkutavuihin, ja samalla se rattoisasti tuo mieleen erään neuvostoaikaisen valvontaelimen. Myös kouvolalaisista kiekkofaneista kaikkein lyhytpinnaisimmat ihastuivat KooKeePeehen. Neuvosto kehui nimen innovatiivista äänneasua lautakunnalle, joka kehui nimen erottuvuutta komitealle, joka kehui nimen sointuvuutta työryhmälle, joka kehui nimen originelliutta valtuuskunnalle, joka ilmoitti EOT:lle keksineensä nimen itse.
  3. Perkolaattori. Nimi on syntynyt Perussuomalaisista, Kokoomuksesta ja keskustalaisesta maailmasta eli separaattorista. Samalla nimi viittaa tehokkaaseen ja aikaansaavaan koneeseen, mikä saa EOT:n toimituskunnan nyökkäilemään tarmokkaasti. Neuvosto kehui nimen innovatiivista äänneasua lautakunnalle, joka kehui nimen erottuvuutta komitealle, joka kehui nimen sointuvuutta työryhmälle, joka kehui nimen originelliutta valtuuskunnalle, joka haki ensin itselleen lisää kahvia ja ilmoitti sen jälkeen EOT:lle keksineensä nimen itse.

Oma suosikkini on perkolaattori.

10 kommenttia

  1. Parit ehdotukset lisää:

    1. Peruskusluikkarit
    (PERUS suom., kesKUSta, kokoomus=korkkarit=LUIKKARIT (inttitermi kusiluikkarit)

    2. Perskuskorkkarit
    (PERSu, kesKUSta, kokoomus=KORKKARIT)

    3. Multaperskorkkarit

    4. Kustakamus
    (kesKUSta, persu=TAKA, kokooMUS)

  2. Vakavasti puhuen, jos sellainen sallitaan hallituksen kaltaisen asian yhteydessä, kannattaa miettiä toisen kerran, tarvitseeko hallitus erisnimen.

    Hallitushan on ”Suomen hallitus”, millä se yksilöityy selkesti, erotuksena vaikkapa yrityksiin, bändeihin ja urheiluseuroihin, jotka tarvitsevat nimen erottuakseen toisista sellaisista. Julkishallinnossa on nykyään suosittuna kaikenlaisten nimien keksiminen, mutta se suuntaa ajatukset pois hoidettavista asioista hoitajaan ja sen julkikuvaan. Se taas ei edistä toimijan onnistumista, vaan tuottaa ”keltaisen lehdistön” lööppityön helpottuessa jopa haittaa.

    1. Itse asiassa kyse ei ole erisnimestä vaan luonnehdinnasta, jolla keskustellaan esimerkiksi hallitusvaihtoehdoista: ”Tuleekohan ensi vuonna punamulta, sateenkaari vai perkolaattori?”

  3. Mä kannatan perussinimulta-nimeä. Se rakentuu selvästi:
    perus=Perussuomalaiset
    sini=Kokoomus (sininenhän on heidän värinsä)
    multa=Keskusta (ei varmaan tarvi selitystä 😉

  4. Ehdottomasti hallituksen nimeksi pitää tulla KokoPersKuta
    (KOKOomus, PERuSsuomalaiset, KesKUsTA).
    Kattaa kaiken kämmäilyn ja häsellyksen jo nimessään.

  5. Hmm… stubin ja sipilän kokemus…. ja KESkusta, KOkoomus, perussuomalaiSET…

    KESKOSET !

  6. Innostuin teidän esimerkeistä: Perskustako (PERuSsuomalaiset, kesKUSTA, KOkoomus).

Kerro oma kantasi

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.