Joidenkin kreationistien mielestä evoluutio ei kuulemma ole totta, koska se olisi vaatinut miljoonittain sattumia. Tällainen määrä sattumia on mahdottomuus, joten heidän logiikkansa mukaan jokin isompi voima on ohjannut kehitystä.

Tismalleen samalla logiikalla viime viikon loton voittorivi 2, 3, 7, 13, 14, 22, 27 + 32 on mahdoton. Olisi nimittäin vaatinut käsittämättömän määrän sattumaa, että juuri tuo rivi syntyi.

Myös korttipakka on valtava mahdollisuuksien avaruus. On käytännössä mahdotonta sekoittaa kahta korttipakkaa vahingossa samaan järjestykseen, koska korttien keskinäisessä järjestyksessä on miljardeja vaihtoehtoja. Erilaisia mahdollisuuksia on luvun 52 kertoman verran (eli 52!).

Lopulta kuitenkin kun mahdoton sattuma on tapahtunut – ihminen on kehittynyt, lottorivi arvottu tai korttipakka sekoitettu – on turha spekuloida sillä, että tämä oli lähes mahdotonta. Lopputulos oli yksi väistämätön toteutumisvaihtoehto miljoonista tai miljardeista. Jotain oli pakko tapahtua, koska evoluutiolla, lottoarvonnalla ja korttien sekoittamisella on aina jokin lopputulos.

Mitä ihmettä ajan tässä takaa?

Sitä, että tulevan sattuman ennustaminen miljoonien tai miljardien joukosta on lähes mahdotonta. Sen sijaan sen tapahtuminen ei ole ollenkaan mahdotonta. Jokin mahdottomista vaihtoehdoista tapahtuu väistämättä.

(Toki analogiani ontuu hieman. Korttipakassa eri järjestyksillä ja lotossa jokaisella rivillä on yhtä suuri mahdollisuus toteutua. Sen sijaan lajien kehittymisessä todennäköisyydet eivät jakaudu tasan.)

Mahdottomuutta on silti vain tulevassa ajassa, ei menneessä ajassa. Mahdottomia asioita löytyy koko ajan ympäriltämme.

Kerro oma kantasi Kommentointiohjeet?

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.