25-vuotiaan kielikonsultin kurssimoniste

Katleena Kortesuo

Löysin taannoin ensimmäisen laskuni vuodelta 2000.

Nyt luvassa on rankempaa kamaa: 25-vuotiaan kielikonsultin kurssimoniste helmikuulta 2001!

Minut oli tilattu pitämään kielioppikoulutus Helsingin kaupungin tarkastusvirastolle. Oh, mikä suuri päivä. Luin läpi ison kasan tarkastusmuistioita ja kirjoitin sen pohjalta 23-sivuisen "kurssimonisteen".

Tulostin niput osallistujille ja menin pönöttämään jakussa, joka oli hieman liian iso hartioista. Opetuskeinona oli moderni piirtoheitin, ja sillä heijastelin seinälle lausetreenejä.

Jokainen noistakin alareunan yhteystiedoista on muuttunut. Nostalgia nousee rintaan, kun katsoo faksinumeroa ja hämeenlinnalaisten mail.htk.fi-ilmaismeiliä. Sen sijaan tittelini herättää vain noloutta.

Monisteeni oli tupaten täynnä tekstiä, ja se oli vaikeasti omaksuttavaa ilman kuvitusta ja bulletteja. Missään en kehunut kirjoittajia, vaan ruodin vain kaikki kielivirheet läpi.

Sen koommin ei tarkastusvirasto ole tilannut minua kouluttamaan.

2 kommenttia

Kerro oma kantasi

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.