Sain taannoin Lauri Järvilehdolta postia. Paketissa oli Tee itsestäsi mestariajattelija, Laurin uusi kirja, jonka on kustantanut Tammi.
Hävettää, että en ole tarttunut kirjaan aikaisemmin. Tänään kuitenkin luin sen kampaajalla yhdeltä istumalta läpi. Kampaaja ehdotti välillä jaloittelutaukoa, mutta en malttanut päästää kirjaa käsistäni, vaan istuin nokka kiinni tekstissä.
Tykkäsin kirjasta kovasti. Moni arkipäivän mutu-havaintoni sai Laurin tekstistä vahvistuksen, ja opus tarjosi myös paljon uusia oivalluksia ja vinkkejä.
Pidin siitä, että kirjan sivuille oli ripoteltu runsaasti testejä, tarinoita, tutkimustuloksia ja tiivistelmiä. Kirja ei ole kuitenkaan parhaimmillaan, jos sitä selailee sieltä täältä, vaan suosittelen sen lukemista kannesta kanteen.
Teoksen parhaat puolet
- Kirjassa on selkeä, sutjakka teksti ja persoonallinen, puhutteleva tyyli. Ilo lukea!
- Kirja on maalikollekin ymmärrettävä. Lauri osaa viitata tieteellisiin tutkimuksiin niin, että lukijan ei tarvitse tuntea etukäteen filosofian ja psykologian perusteita.
- Kirja tarjoaa konkreettisia vinkkejä omaan toimintaan. Taatusti hintansa väärti sijoitus. (Tsekkasin hinnan verkkokirjakaupoista: yllättävän halpa kirja ollakseen näin laadukas.)
- Pidin selkeästä rakenteesta ja hieman idealistisesta lopusta. Kirjasta jää voimaantunut olo: ajattelu on hallittavissa ja kiire kukistettavissa.
Kehityskohteet
- Laurin kirjoitustyyli on sujuvaa, joskin harvakseltaan olisin kaivannut kustannustoimittajalta napakampaa kättä. Näitä paikkoja oli kuitenkin vain pari.
- Osa asioista oli tuttuja Laurin Ajattelun ammattilainen -blogista. Niinpä joku lukija saattaa pettyä, jos olettaa kirjassa kaiken olevan uutta. Luen itsekin jatkuvasti Laurin blogia, mutta kirjasta tuli silti runsaasti lisää mehukasta tietoa.
- Paheksun nykyään kovakantisia kirjoja. Mur. Pehmeät kannet olisivat luontoystävällisemmät, ja kevyttä kirjaa on mukavampi kuljettaa mukana.
Lopputulema: lukukokemus on vahvasti plussan puolella. Suosittelen hankkimaan kirjan, jos haluat kehittää ja tehostaa ajatteluasi.
PS. Lauri on lavalla Retoriikan kesäkoulussa. Jos kirja ei riitä, tule mukaan tapahtumaan.
Luin juuri metrossa kirja-arvostelusi. Onneksi Kampin Suomalainen Kirjakauppa aukeaa jo klo 7, joten nyt on kirja kassissa. 🙂
Hieno kuulla! Kerro sitten täällä blogissa, olitko samaa vai eri mieltä kanssani.
Nopea lukija, ohut kirja, vai onko naisten kampaamoistunnot odella pitkiä? Oman tukanleikkuun (n. 30-40min) aikana ei ehdi lukea edes Tekniikan Maailmaa kunnolla.
Pitkä kampaamokäynti, paksu kirja, nopea lukija (ja paksu myös).
Rastojen vaalennukseen ja kuivaamiseen meni neljä tuntia, ja siitä käytin kirjaan ehkä kolmisen tuntia.
En keksi miten minulla ikinä olisi aikaa olla 4h parturissa, sehän on puoli työpäivää! 😉
Ja maksoikin varmasti jonkun euron.
Jussi, en tunne parturilaskujasi ja -ajankäyttöäsi, mutta saatan jopa olla sinua tehokkaampi siinä hommassa.
Kampaamokäyntini maksoi 240 euroa, ja hommassa meni 240 minuuttia. Edellisen kerran kävin rastojen kunnostuksessa joskus alkusyksyllä 2010.
Kuukausitasolle jaettuna kampaamolaskuni on siis 12 euroa ja ajankäyttöni on 12 minuuttia. Se ei liene paljoa.
Sitä paitsi aika ei mennyt hukkaan, koska käytin kolme tuntia ammattikirjallisuuteen.
Kun asian rationalisoi noin, niin olet oikeassa, joskin oma parturilaskuni on n. 20e ja siinä menee se 30-40 minuuttia.
Jos pitäisin pitempää hiusmuotia (leikkuuväli esim. 8vko), niin pääsisin lähelle tehokkuuttasi. Nyt vain luulin olevani tehokas.
Suosittelen ottamaan rastat. 😀 Olisit kenties Suomen ainoa rastapäinen KLT.
Uskoisin, että rastafari KLT löytyy jo, vakkei heti tule mieleen. Meitä on paljon, ja moneen junaan.
Mutta miespuolisena voisin olla eka.
Onnistuuko tällaiseen lähes jenkkisiiliin, vai pitääkö ensin kasvattaa hiukan mittaa hiuksille?
Hyvähyvä! Kasvata ensin puoliselkään ulottuva heviliehuke, niin siihen saa näyttävämmät rastat.
Minä muuten olen maailman ainoa naispuolinen hämeenlinnalaisyrittäjä-tietokirjailija, jolla on rastat. Voiko sen lisätä CV:hen?