Huh! EOT-blogiin on tänään tullut kaikkien aikojen kävijäpiikki. Lukijoita on ollut yli 30 000 – kiitos kaikille!
Tämä olisi tietenkin pieni määrä muotiblogille, mutta se on valtava määrä asiantuntijablogille.
Kommentteja on tullut 174 (jos oikein laskin), ja yhteydenottolomakkeen kautta on lähestytty 25 kertaa. Lisäksi Twitterin ja Facebookin puolella mainintoja on ollut satoja, ja meilejä olen saanut joitain kymmeniä. Puheluita on tullut muutama, ja tekstareita kolmisenkymmentä.
Minulla on siis niin kutsuttu happy problem. En valitettavasti pysty vastaamaan jokaiseen viestiin yksitellen, vaikka se yleensä on tapani. Koettakaa kestää.
Nyt painun pehkuihin. Huomenna olen aamupäivän valmentamassa, joten seuraavan kerran olen kunnolla koneen ääressä vasta iltapäivällä.
PS. Uusille lukijoille tiedoksi, että ei tämä aina tällaista mediasirkusta ja skuuppibloggaamista ole. Suurimman osan ajasta tilitän kokemiani vääryyksiä, nillitän virkakielestä ja kerron sukkahousuongelmistani.
Kiitos keskustelunavaajalle hyvästä moderoinnista, innostavista kommenteista ja vapauttavasta keskusteluympäristöstä!
Kiitos itsellesi aktiivisuudesta! Asialliset keskustelijat ovat aina tervetulleita blogiini.
Keskustelun taso on pysynyt hämmästyttävän hyvänä. Olen joutunut poistamaan vain yhden alatyylisen kommentin, jossa Hesarista käytettiin ”eritetermiä”.
Skeitti! Tuntematon mieshenkilö mainosti blogiasi tänään minulle Tampereen teknillisen yliopiston opintosuunnistuksessa, jossa päivystelin ja jututin opiskelijoita virkani (takemmin sanottuna työsuhteeni) puolesta. Hänelläkin oli partiokytköksiä. Mainio blogi. T. Nakkikioskin Kaisa
Mahtavaa Kaisa! Aika huikea tarina. Kai sanoit, että se sama bloggaaja on äärimmäisen nuhjuinen partioleireillä?
– Muille lukijoille tiedoksi, että partionimeni on Skeitti. Kaisa siis puhutteli minua, ei julistanut rullalautailuharrastustaan. 🙂
Olitpa tuota eilen pääuutislähetyksessä, joten mikäs ihme se on että yhteydenottoja pukkaa 😉
Onnittelut skuupista! Hesarin jutussa oli tyypillistä huonoa käännöskieltä, keinosuomea, jota ei jaksa lukea. Mutta että joku pysähtyy miettimään eikä vain käännä sivua, tekee johtopäätöksiä, tarkistaa ja toimii… on kyllä siis ällistyttävän käsittämättömän ihailtavan aktiivista.
TimoKoo ja Virkku, kiitokset! En ollut ajatellut, että tästä tulee näin iso asia.
Käännöksistä voisi kyllä ”nillittää” enemmänkin – myös konesellaisista.
Panin tänään artikkelin http://yle.fi/uutiset/alkaa_katsoko_gorilloja_silmiin_-_tunti_jattilaisten_seurassa/6346771 Google-kääntäjän läpi, ja kas kummaa kuinka automaattinen käännös saa gorillan näyttämään hyökkääjältä ja ihmisen aggression uhrilta, vaikka alkukielinen juttu vakuuttaa ihan pänvastaista. Suurimmaksi osaksi se taitaa johtua siitä että objektin ja subjektin paikat vaihtuvat kun konekääntäjä ei saa lauserakenteesta selvää.
Tietääkö kukaan mikä olisi paras suomi-enkku-konekääntäjä?
En valitettavasti tunne konekääntäjiä.
Ainakin toistaiseksi niiden yleinen laatu on sellainen, että en antaisi koneen kääntää mitään tekstiä, joka on menossa painoon tai suurelle yleisölle. Kotitarpeiksi käännöskoneista toki on.
”Tämä olisi tietenkin pieni määrä muotiblogille, mutta se on valtava määrä asiantuntijablogille.”
mielenkiintoinen rinnastus.
uskon, että monikin muotiblogi jää alle 100 kävijän.
tällöin kyseessä voi olla mm asiantuntemattomuus.
yhtä lailla uskon että usea, mutta huomattavasti harvempi muotiblogi ylittää 10000 rajan, mutta tällöin lienee kyse jo ainakin jonkin asteisesta asiantuntevuudesta.
Sen sijaan suomen kieliselle sivustolle 30000 on todella paljon, oli kyseessä millainen blogi tahansa.
(ja minuahan ei muoti kiinnosta pätkän vertaa)
Hyvä tarkennus!
Blogien lukijamääriä voi tarkistaa ainakin täältä: http://www.oindex.fi/listing/blogit/kaikki/42/2012/41/2012/uniikit/laskeva/normaali/1/
Viestinäni oli se, että muoti on kuluttajabisnestä, mutta asiantuntijablogi on yritysbisnestä. Niinpä keskinkertainenkin muotiblogi ylittää helposti suositun asiantuntijablogin lukijamäärät.
Ja kyllä – toki muotikin vaatii asiantuntijuutta, mutta yleensä ”asiantuntija-ala”-termillä viitataan bisnes- ja teknologia-asiantuntijuuteen. Niin minäkin tässä tein.