Aivan liian helposti saa viinaa.

Saa kotimaasta ja saa ulkomailta. Kun suomalainen saa viinaa, niin se juo sitä. Sitten se väistämättä tulee känniin ja väkivaltaiseksi ja rattijuopoksi ja riettaaksi ja jalkapallohuligaaniksi ja avioliitonrikkojaksi. Tai mököttäväksi. Humalainen ei edes litistä saati huuhtele maitopurkkia ennen kierrättämistä.

Niinpä alkoholin myyntiä on valvottava, tiukennettava, rajoitettava, vähennettävä, minimoitava, vaikeutettava ja karsittava. Ehdotan seuraavia ratkaisuja:

 1. Yli 400 neliön myymälöissä alkoholia saa myydä vain metrin mittaisella hyllynpätkällä. Alkoholihyllyn löytymistä ei saa edesauttaa opasteilla.
 2. Muissa myymälöissä alkoholia saa vain tekstittömistä automaateista. Jos asiakas haluaa ostaa automaatista alkoholituotteen, hänen pitää tietää ulkoa kyseisen tuotteen viivakoodin numerosarja. Automaatin tilausviive on puoli tuntia, ja se myy vain yhden tuotteen per asiakas per päivä.
 3. Alkoholia ei saa myydä alle 18-vuotiaille, alle 30-vuotiailta näyttäville, yli 60-vuotiaille, yli 40-vuotiailta näyttäville eikä miehille tai sellaiselta näyttäville.
 4. Alkoholia ei saa myydä ennen aamuyhdeksää, ei lounasaikaan, ei koululaisten välituntiaikoina eikä iltakuuden jälkeen.
 5. Jos joku kaikesta huolimatta pääsee myymälässä käsiksi alkoholia sisältävään pulloon, myyjän pitää antaa asiakkaalle toisen asteen yhtälö ratkaistavaksi. Näin selvitetään, onko asiakas täysissä sielun ja järjen voimissa.
 6. Ravintoloiden aukioloaikoja on rajoitettava niin, että ne eivät saa olla auki juhlapyhinä, pyhien aattoina tai aatonaattoina saati sunnuntaisin tai seitsenkirjaimisina viikonpäivinä.
 7. Ulkomailta ostetut alkoholit pitää tuoda itse maihin lihasvoimin niin, että hakija saa käyttää vain vasenta kättään, pallealihaksiaan, pakaroitaan ja poskihampaitaan.

Näillä säännöillä, uskon minä, saamme suomalaiset taas terveiden elämäntapojen uralle.

Ja jos alkoholiongelmat yhä jatkuvat, voimme aina kiristää säädöksiä lisää.

 

61 kommenttia

 1. Hmm… liittyen kohtaan viisi. Jos sen yhtälön osaa ratkaista, niin saako vaiko menettääkö silloin ostoluvan?

  1. Riitta, hyvä tarkennus!

   Jos asiakas ei osaa ratkaista yhtälöä, hän menettää alkoholin osto-oikeutensa kuukaudeksi.

   Jos asiakas osaa ratkaista yhtälön, hänet lähetetään seuraavaksi motivaatiotesteihin. Niissä selvitetään, mihin tarkoitukseen asiakas on käyttämässä alkoholia ja onko päämääränä humalahakuinen toiminta.

   1. kohtaan 5. mitä jos on yksinkertaisesti niin huono matemaattisissa tehtävissä ettei pysty ratkaisemaan. Tarkoittaako tämä sitä että henkilö ei ole täydessä ruumiin ja sielun voimissa?

    1. Tommi, silloin on ilman muuta kiellettävä alkoholin nautinta kokonaan. Kyllä tällä kiellolla pelastetaan ainakin yksi epämatemaattinen ihminen muuttumasta alkoholistiksi.

     1. Mutta toisen asteen yhtälö onnistuu helpoiten yläaste ja lukiolaisilta, koska se on tuoreessa muistissa. Niinpä ehdotan että otetaan jotain vaikeampaa yliopistokirjoista, näin vaikeutetaan alaikäisten ja juuri 18 täyttäneiden alkoholin juonnin aloittelijoiden alkoholin ostoa. Samalla edistetään kansalaisten matematiikan taitoja.

  2. Liikaa matemaattisia kohtia luettavaksi ja luetun ymmärtämiseksi! Mutta tähän varmaankin mennään Alkon monopolin vallanalla, sekä terveysministeriössä ajateltuna tästä eteenpäin.

 2. Jos asiakkaan motivaatiokin on kunnossa ja hän yhä edelleen haluaa ostaa alkoholia esimerkiksi seurustelutarkoitukseen, hänen tulee kävellä takaisin motivaatiotesteistä takaperin laulaen Maamme-laulua ruotsiksi myös takaperin.

  1. Mikäli asiakkaan tarkoitus on käyttää alkoholia seurusteltaessa vastakkaista sukupuolta olevan, hedelmällisessä iässä olevan henkilön/henkilöiden kanssa, on tarkistettava, että asiakkaan taloudellinen asema on riittävän hyvä em. seurustelusta mahdollisesti syntyvien lasten elatukseen.

 3. Huomioidaanko kohdassa seitsemän hakijan kätisyys eli, täytyykö vasenkätisten henkilöiden käyttää oikeaa kättään?

  1. Reetta, lain on oltava sama kaikille. Vaikka joltakulta esimerkiksi puuttuisi oikea käsi, hän ei missään nimessä saisi käyttää vasenta kättään alkoholin kantamiseen laivalta.

 4. Hmmm…. ehkä yksi tärkeä päätös voisi olla vielä korvamerityt rahat. Eli mikäli ostaja käyttää joko Kelan tai toimeentulotuen määrämiä rahoja, niin silloin kaupankaynti pitää estää. Yhteiskunnan antamia rahoja ei saa käyttää itsensä tuhoamiseen.

  Tämä mahdollistaisi uuden valtiollisen elimen muodostamisen eli korvamerkittyjen rahojen käyttämistä seuraavan viraston perustamisen.

  Viraston pääasiallinen tarkoitus on varmistaa, ettei valtion tai kuntien myöntämää tukea käytetä väärin. Eli asumistuki menee asumisen maksamiseen, työtttömyystuki vain perustoimeentuloon liittyvien laskujen maksamiseen tai peruselintarvikkeisiin.

  Yksi viraston päätehtävistä voisi olla myös tukien maksamiseen käytettävien rahojen merkitseminen asianmukaisesti. Samall se voisi vaatia ottomaattien muuttamista siten, että tilitä otetut tukirahat tulevat merkattuina.

  Lisäksi mahdollinen rahojen vaihtamisen synnyttämä mustapörssi voisi vaatia myös oman viraston. Eli viraston, joka etsii niitä ihmisiä, jotka vaihtavat korvamerkittyjä rahoja niihin, joilla voi ostaa huumaavia aineita.

  Kari…

 5. Pirhana! Muuten joo, mutta stoppi tulee tuon toisen asteen yhtälön kohdalla. Pitää laittaa joku teekkari hakemaan…

 6. Mikä on Katleena sinun keinosi vähentää alkoholin aiheuttamia haittavaikutuksia?
  Mitä täytyisi tehdä, jotta alkoholin yhteiskunnalle aiheuttamat haitat minimoitaisiin?
  Miksi minun absolutistina täytyy hyväksyä ja maksaa muiden mukana alkoholin aiheuttamat haitat yhteiskunnalle?

  En siis itse ole järjettömien kieltojen ja kiristysten puolesta puhuja, mutta en myöskään ymmärrä miksi asiaan ei tarjota muuta ratkaisua kiristysten vastustajien suunnalta.

  1. ja sit noi läskit. Mä en ainakaan suostu maksamaan ruoasta kun noi läskit vaan syö enemmän ja enemmän ja yhteiskunta maksaa viulut. Jos ees vaikka sit testamenttais itsensä Naistenlahden voimalalle ni poltetaan se energia minkä takia on teurastettu tuhansia eläimiä kurjissa oloissa ja Prisman kassakin varmasti tulisi juhlimaan tätä iloista kokkoa ettei tarvitsisi läskin naamaa (eikä hajua) enää sietää siellä M-logon kaarien viereisessä jonossa. Mä en syö läskiä enkä sokeria enkä hiilareita, ni miks mun pitäis maksaa läskien sairaskulut? ja sit jos joku vaan kehtaa väittää että rasvan syönti kohtuullisissa määrissä voi olla hyvä idea ni lynkkaan heti. Saatana!

   1. Hahaa, yleensä en ota vastaan väestöryhmiä dissaavia kommentteja. Tällä kertaa Mikon sarkasmi ja tarkoituksellinen ylilyövyys lienee kaikille lukijoille ilmeistä, joten kommentti saa jäädä.

    Tosiasiahan on, että me kaikki joudumme maksamaan ”muitten väestöryhmien” aiheuttamia kuluja. Sitä kutsutaan hyvinvointivaltioksi. Nimimerkki ”Poikkeuksellisesti” ei halua absolutistina maksaa alkoholinkäytön aiheuttamia kustannuksia, mutta se on mahdottomuus. Veroissa me kaikki maksamme ”toisten väestöryhmien” terveyskuluja ja muita vahinkoja.

    Ja minä ainakin teen sen ihan mielelläni.

  2. Hyvä ”Poikkeuksellisesti”, oma amatöörimäinen mielipiteeni on seuraava:

   1) Ei rakenneta sellaisia säännöksiä, joita on helppo kiertää. Nykyinen ”raahaa omat juomasi laivalta itse” -säännös lisää automatkustusta ja kymmenen kaljakeissin teipattuja nokkakärryviritelmiä.

   2) Sen sijaan olisin täysin valmis nostamaan alkoholin hintoja ja myös lisäämään tuontitulleja. Jos matkoilta raahattu viina olisi selkeästi kalliimpaa kuin nykyisin, sitä tuotaisiin ilman muuta vähemmän. Alkoholi on luksustuote, joka saa kyllä maksaa enemmän.

   3) Vapauttaisin ravintoloiden aukioloajat. Mitä enemmän ihmiset juovat valvotusti ja kalliisti, sitä vähemmän viinaa kuluu ja haittoja syntyy. Käsittääkseni alkoholiin liittyviä väkivaltaisuuksia tapahtuu enemmän yksityisasunnoissa kuin ravintoloissa.

   4) Ohjaisin kalliimmista hinnoista saatavia verotuloja alkoholivalistukseen ja haittojen ehkäisyyn.

   5) Pistäisin pikavippifirmoille jonkinlaiset alkolukot. Kellonaikarajoitus ei ole riittävä.

   6) Ikärajat ovat hyvä asia, ja samoin se, että alkoholia ei myydä päihtyneelle. Nämä rajat kannattaa ilman muuta säilyttää.

   Varmasti muitakin keinoja olisi tarjolla, jos tuntisin asiaa paremmin.

   Sen sijaan sellaiset säännökset ovat turhia, jotka vähentävät alkoholinkulutusta yhtä tehokkaasti kuin hyttysverkko: helppo kiertää ja vuotaa kuin seula. Tällaiset säännökset vain lisäävät byrokratiaa, vähentävät järjestelmän uskottavuutta ja teettävät kansalaisilla ylimääräisiä jumppaliikkeitä.

   1. ”3) Vapauttaisin ravintoloiden aukioloajat. Mitä enemmän ihmiset juovat valvotusti ja kalliisti, sitä vähemmän viinaa kuluu ja haittoja syntyy. Käsittääkseni alkoholiin liittyviä väkivaltaisuuksia tapahtuu enemmän yksityisasunnoissa kuin ravintoloissa.”
    No huh, huh! Eipä voi sanoa kuin, että kannattaa tulla joskus töihin sinne anniskelupuolelle. Eiväthän ne myöhäisemmät aukioloajat mitään pelasta kun kontaten yritetään vähän ennen valomerkkiä ryömiä tupaan.Useimmiten siksi, että kotona on jo juomat loppu ja seuraakin tekisi mieli. Näin ravintolatyöntekijänä havainto on, että useimmiten ne ongelmat ravintoloissakin sijoittuvat sinne aamuyön tunteihin juuri ennen valomerkkiä 02.30-03.30 välille. Ei näistä myöhäisistä aukuioloajoista ole ollut ,kuin haittaa, Ihmiset tulevat vasta puolen yön jälkeen ravintolaan ja jos heille vielä voi anniskella niin aloittavat korjaussarjan tai muuten vaan rähinöivät. Ei ravintoloitsijat tai ravintolatyöntekijät hyödy näistä aamuyön tunneista yhtikäs mitään, pikemminkin päinvastoin; yöunet meni jo, rahaa on kassassa entistä vähemmän kun työntekijöitä on pitänyt kuitenkin työpaikalla pitää tyhjän panttina jo alkuillasta. Miettikää joskus yrittäjää ja työntekijöitäkin. Harva suomalainen osaa edes valvotusti käyttää fiksusti alkoholia. Kukaan ei muka tiedä, että tuplien anniskelu on kielletty ja silti joka jukelin ehtoo tilataan shottia ja kaljaa tai pitkää drinksua yhtä aikaa. Aikuisen oikeasti, katsokaa peiliin! Joskus ottaa päähän ”paimentaa” tyhmiä jotka tuijottavat vaan omaan napaansa, eivätkä näe kokonaisuutta.

    1. Kiitos kommentistasi!

     Meillä ei tietenkään ole tutkimustietoa siitä, mitä tapahtuisi, jos ravintoloiden aukioloajat vapautettaisiin. Itse kuitenkin kannatan kokeilemista. Kieltolakia jo kokeiltiin, mutta se ei toiminut. Nyt voisi kokeilla aukioloaikojen vapauttamista. Käsittääkseni moni ravintoloitsija toivoo sitä.

     Pointtini oli se, että jos ravintolat ovat aina auki, ei ole enää näitä mainitsemiasi ”myöhäisiä aukioloaikoja”. Ei siis ole viime tipassa sisään tulijoita, eikä olisi pakkoa kiskoa naamaa täyteen, ennen kuin valomerkki tulee.

     Sitä en tiedä, miten tuplien tilaaminen liittyy käynnissä olevaan keskusteluun.

     1. Tuplien anniskelu on siis Suomessa kielletty. Se on oiva esimerkki orastavasta kielto-osaamisesta. Tästä on vain askel siihen, että kielletään myös singlepaukkujen tilaaminen.

     2. Reijo, ehdotan että kiellämme saman tien myös singleannokset ja siirrymme neljänneksiin.

      Jatkossa viinilasien koot ovat 3–6 cl, ja ison oluttuopin koko on reilun desin.

    2. Minua ei ole koskaan vaivannut tiskin toisella puolella ravintoloiden aukioloajat illalla ja yöllä. Koska halusin palveluammatin, jossa saa tehdä pelkkiä iltavuoroja aamutunneille asti. Nykyään vielä myöhäisempään aikaan lähdetään ravintoloihin syömään ja nautiskelemaan, käyttäen alkoholijuomia ruokajuomina tai sitten alkoholittomia paukkuja!

 7. Olen täysin samaa mieltä. Suomessa kun ei ole muita kuin alkoholisteja, juoppoja, jotka juovat itsensä turruksiin joka ilta jotta saavat nukuttua. Ne harvat, jotka sanovat etanolinkatkuisten litkujen muka maistuvan hyvältä, ovat vapaan kasvatuksen uhreja, mistään mitään tietämättömiä ameeboja. Iso käsi!

  1. Kiitos Rolle!

   Kyllähän meidän on saatava alkoholin haitat vähenemään, mutta se tehdään nykyään väärin keinoin. Tavalliset kohtuukäyttäjät joutuvat tekemään jos minkälaisia jumppaliikkeitä, ja samalla suurkuluttajat saavat kierrettyä pykälät.

 8. Kielipoliisista hyvää päivää! Löysin jutusta kirjoitusvirheen, jonka takia tulen rangaistuksesi poistamaan medialaitteistasi kaikki agressiivisen kulmikkaat kirjaimet.

  Valitusoikeutta ei ole.

  1. Koska oikolukukoneesi on edelleenkin jumissa vapun jäljiltä, niin vinkkaan sinulle kohdan kaksi, 12. sanan kahdeksannen kirjaimen olevan ylimääräinen. Voisin tietenkin kertoa ko. kirjaimen, mutta Suomen kielioppitilanne työllistää minua ja toimistoani liikaa. Henkilöstövajeestamme huolimatta olemme pyrkineet huomauttamaan kirjoitusvirheistä tai huonosta artikulaatiosta asettamamme kahden päivän tavoiteajan puitteissa.

   P.S. Vastauksesi viimeisestä sanasta puuttuu kirjain; ikkuna kirjoitetaan kahdella k-kirjaimella.

   1. Kas perhana, tekstissähän luki ”automaasti”. Korjasin nyt tilanteen.

    Maksan mielelläni kielipoliisille tästä havainnosta lainmukaisen tarkastusmaksun, asianmukaisen oikolukupalkkion ja suunmukaisen juomakorvauksen. Pistätkö laskun tulemaan?

    1. Ottaen huomioon aikaisemmat ja virheettömät kirjoituksesi, tulimme turhanpäiväisessä kokouksessamme syyttämättäjättämispäätökseen äänin 1-0. Pidäthän jatkossa huolta olla rasittamatta toimistoani ja ettei kielipoliisin suu kuivu?

     Sivuutamme siis rahalliset vaatimuksemme sopivan sarkasmin takia. Täältä tähän.

   2. Mun isosiskoni (158 cm ja alle 55 kg) on Iku yhdellä (1) pienellä koolla.

 9. Mitä ihmettä? Ei se alkoholi suomessa kyllä niin suuri ongelma ole että tarvitsisi tuollaisia säädöksiä ruveta asettamaan. Taidat olla melko ennakkoluuloinen alkoholia juovien ihmisten suhteen? Aika sairaan ihmisen puhetta jo tälläset..

 10. Mutta mitäs jos kokeiltaisiin islamia valtionuskontona. Kyllä lähtisi viinapiru tästä maasta kuin se kuuluisa kuppa Töölöstä.

  1. Aion perustaa uuden uskonnon, jonka nimi on Kuun Kultti.

   Kuun Kultissa on kiellettyä alkoholi, tupakka, huumeet, televisio, internet, homoseksuaalisuus, muoviastiat, mielenosoitukset, vappupallot, lyhyet hameet, pitkät housut, ampuma-aseet, ampumattomat aseet, nyrkit, esiaviollinen seksi sekä aviollinen seksi.

   Eipähän tule enää ongelmia.

   1. Duoda, entäs avioliitton ulkopuolinen tai avioliiton jälkeinen seksi, nekö muka ovat sitten harmittomia. Eikö kannattaisi suoraan sallia vain ulvonta täysikuun aikaan ja määritellä kaikki muu kielletyksi.

    1. Kari, hyvä täsmennys! Seksi kaikissa muodoissaan aiheuttaa vain ongelmia. Jotkut kuulemma jopa pitävät siitä niin paljon, että ovat tulleet riippuvaisiksi: kerran vuodessa ei enää riitä.

     Täysikuulla tapahtuva ulvonta kuulostaa harmittomalta, mutta siihenkin on syytä lisätä desibelirajoitukset.

     1. Desibelirajoitus ei yksin riitä. Pitää määritellä myös ulvomisen maksimikesto ja sallitut sävelkorkeudet.

  2. Kyllä muslimitkin tarvittaessa osaavat kuppia ottaa, olin töissä muslimien omistamassa ravintolassa (työntekijät siellä olivat mulle kuin yhtä perhettä, aivan ihanaa väkeä), jossa he kertoivat että esim. heidän maassaan on yllättävän paljon isoja laitureita. Syy siihen on, että siellä vedetään sitä brenkkua ja muutenkin käyttäydytään vähän eri tavalla kuin normaalisti, sillä ”Allah ei näe veden päälle” 🙂

 11. Entäs jos poistettaisiin alkoholijuomista alkoholi? Eikö se ole se alkoholi mistä nämä kamalat haitat tulee, eikä se juominen? Saisivat sitten kiskoa kaksin käsin mutta haitat katoaisivat. Musta se olisi kaikkein helpoin ratkaisu!

 12. Ootko ihan tosissasi tämän kanssa 😀 ? On kyllä niin huumorilla kirjotettu että vedet silmissä nauranu, kiitos siitä :’D Pahinta millä Suomen alkoholikulttuurin voi syöstä taas aivan päin hinkia on vaikeuttaminen ja kieltäminen, miksi keski- ja etelä euroopassa ei vedetä kännejä samalla tavalla kuin meillä täällä härmässä? Yksinkertainen selitys on että ei siellä holhota saati kielletä alkoholin myymistä tai saamista, kirkkaat on maitokaupassa muiden tuotteiden joukossa eikö kukaan siellä asuva ryntää viittävaille kauppaan ja osta paniikissa niin montaa pulloa väkevää kuin vain kerkijää. Jos tuon holsousrenkaan katkaisisi kokonaan niin meillekkin ajansaatossa muodostuisi paljon sivistyneempi juoma kulttuuri, viinit ja vahvemmat oluet ruokakauppoihin niin voisippa olla että Suomalainen poistaisi pullon viiniä ruokaostosten kanssa ja nauttisi sitä syödessään ja saattaisi jopa hyvässä hengessä keskustella perheen kanssa pöydän ääressä ja kyllähän kaikki tietävät että yksi nelonen vastaa kahta pulloa kolmosta (ei oikeesti mutta tällainen pinttymä ihmisten mielessä on) ja onhan nelos olut paljon maukkaampaa ja sitä ei tarvitsisi ostaa 24-päkkiä kun ihan hyvä riittäisi 8 tai 6-päkki. Ei alkoholi ole mikään mörkö jota pitää pelätä vaan erittäin löistava seurustelu juoma ja jos joku välttämättä haluaa olla hillittömässä humalassa niin miksemme sitä hänelle soisi, omapa on olo aamulla?

    1. Hahaa, tervetuloa EOT-blogiin! Täällä on kaksi toimintamallia: joko otan kaiken todesta kukkahattu päässä – tai sitten epäilen kaikkea foliohattuni alla.

 13. Jouduin poistamaan tästä Kaisa Niemen lähettämän kommentin, koska se oli alatyylinen ja rikkoi EOT:n keskustelusääntöjä.

  Kaisa, olet lämpimästi tervetullut yrittämään uudelleen. Kannattaa myös lukea postaukseni vielä kerran läpi analyyttisesti, niin hoksaat sen perimmäisen tarkoituksen.

 14. Motivaatiotestin lisäksi ehdotan testiä, jolla mitataan kyky käsitellä seurauksia. Motivaatio-hygieniateoria:

  Ennen kuin alkoholia myydään kyseiselle (vaikka aiemmat testit läpäisty), testataan vielä näin ja täysin selvinpäin suoriuduttava:

  1. Ulkomuototesti (monivalinta):
  -napitetaan paita väärin
  -kammataan hiukset vain edestä (ei takaa)
  -mikäli ehostusta/tuoksuja: laitetaan niitä aivan liikaa. Meikkausta hieman yli rajojen (silmät/huulet) ja hierotaan vielä käsillä.
  -jätetään housun sepalus / vyö / napit auki

  Tämän jälkeen siirrytään kohtaan 2.

  2. Fyysisen kosketuksen testi:
  Ruuhkabussissa tms. jonotilanteessa painaudutaan mahdollisimman liki muita ihmisiä. Koetetaan kaulailla ja halailla.

  Siirrytään kohtaan 3:
  Keskustelutesti: seurueessa kertoillaan mahdollisimman hävyttömiä juttuja, Testiajankohta esim. työpaikan aamukahvit. Jollei käy töissä, voi kaupan aamukassajono olla vaihtoehtoinen tilanne. Lopuksi pieni laulunpätkä.

  Sosiaalisuus ja parinmuodostustesti eli kohta 4:
  Ehdotellaan vastakkaiselle sukupuolelle (tai miksei samallekin) lähtöä jonnekin kahdenkesken. Ehdotusta höystetään pienin silmänliikkein ja iskuin.

  Mikäli näistä suoriutuu selvinpäin, on alkoholiostolupa jo lähellä..

 15. Olen hiukan huolissani tuosta kieltojen rustaamislinjasta. Se tekee laieista tarpeettoman monimutkaisia. Moinen luo liikaa bisnesmahdollisuuksia inhimillisistä heikkouksia hyödyntäville tahoille kuten lakimiehet. Tähän on kuitenkin selkeä ratkaisu, luovutaan yksittäisten kieltojen luomislinjasta kokonaan ja valitaan kaiken lainsäädännön perustaksi ”kaikki mikä ei ole erikseen sallittu on kielletty”. Yhteiskunta myös eheytyisi tätä kautta, sillä pohjimmiltaan tämä johtaisi siihen, että jatkossa politiikka olisi aina uusien vapauksien luomista ja näin yhteiskunnallisen vaikuttamisen arvostus kasvaisi kohisten.

  Jos kuitenkin haluatte jatkaa tuolla tuhoontuomitulla kieltolinjalla, niin teidän täytyy ehdottomasti huomioida se, että alkoholin ja taloudellisen kurjistumisen ja jopa velkaantumisen välillä on vankka yhteys. Eli alkoholin ostaminen kaikenlaisilla korteilla tulisi kieltää. Vain käteinen ja mielellään vain tasaraha tulisi kelvata maksuksi.

  1. Nyt kun pohdin asiaa, olet kyllä oikeassa. Aluksi on hyvä kieltää kaikki, ja ensimmäiset poikkeukset voivat olla seuraavat:

   1) Saa syödä kasvisruokaa.
   2) Saa olla töissä julkisella sektorilla.
   3) Saa tehdä 1,5 lasta.
   4) Saa kuntoilla kolme tuntia viikossa, paitsi extremelajeja.

   Näillä yhteiskuntamme pääsee jo pitkälle.

 16. Toimenpideohjelmasi seitsemäs kohta kaipaa täsmennystä – miten menetellään jos joku tuo viinaa rajan yli myös vatsassaan?

  1. Tapio, äärimmäisen hyvä tarkennus. Mielestäni jokaisen rajan yli tulevan pitää käydä gastroskopiassa, kolonoskopiassa sekä vastahuuhtelussa. Muuten emme pysty tilastoimaan rajan yli tulevia alkoholimääriä.

   1. Toisaalta tuo vaatii rajalle myös verenvaihtopisteitä eli tällä estetään veressä olevan alkoholin hyödyntäminen. Ja koska verenvaihto on lääketieteelline toimenpide, niin se vaatii lääkintähenkilöstöä verenvaihdon suorittamiseen. Toinen tapa lienee veren laimentaminen, mutta se atitaa olla vaarallista.

 17. Juon tätä kirjoittaessani alkoholia, mutten valitettavasti ehtinyt juurikaan humaltua ennen kommentin lähettämistä. Pahoittelen aiheuttamaani häiriötä.

  Minäkin tarvitsisin – tai ainakin haluaisin – yksityiskurssin sarkasmista.

 18. Verolaput viinapulloihin, tuulilaseihin, polkupyörän renkaisiin, kenkiin, auton renkaisiin, kaikkiin käyttöhousuihin (erillinen ”työasusäännös” vapauttaa mm. rekkakuskit työaikana pakosta) jne. Saamme hetkessä palkattua yli 500000 verotarkastajaa näitä lippulappusia tutkimaan ja sakottamaan rikkureita. Sakot olisi luonnollisesti tavan mukaan erittäin kovat, kuten veronkierrosta on tapana.

  Hinnoittelu voisi alkaa esim.
  – olutpulloissa 3€ /pullo (lasipullolisävero)
  – tölkeissä 2.99€ (kierrätysetumaksun kanssa, kun ei hajotessaan sottaa niin paljon)
  – tuulilasitarra 850€ (0.9m2, jotta näkee vielä nipin napin ulos autosta), polkupyörän, ja auton kaikkiin renkaisiin 100€ per tarra (2x per rengas, jotta kulumisuhde lappujen välillä voidaan laskea)
  – käyttöhousuihin 150€ per pakara (tarran värin voi valita)
  – vapaa-ajan housut 700€ per pakara (voi ylpeillä hyvinvointivaltion ylläpitäimisestä, tarrat kirkkaan punaisia)

  Ja sama tietenkin kaikille turisteille jotka tulevat Suomeen. Kaikiin rajanylityspisteisiin myyntiin. Näin saamme yli 500000 työpaikkaa verotarkastajille, ja kun bisnes oikein pyörähtää käyntiin, niin yksityiselle sektorille ainakin 3 työpaikkaa lisää myyntipisteisiin (ehkä)

  BKT nousuun, vaikka väkisin!

Kerro oma kantasi Kommentointiohjeet?

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.