Anteeksi että olen edistänyt huumeidenkäyttöä

Katleena Kortesuo

Olvi on mennyt keksimään uudelle tuotteelleen sloganin Legualize. Sehän viittaa joidenkin tahojen mielestä kannabikseen!

Apua. Nyt haluan pyytää anteeksi. Useampaakin seikkaa.

 1. Olen käyttänyt Ei oo totta -blogissa polttaa-verbiä yhdeksän kertaa. Sehän viittaa aivan suoraan kannabiksen polttamiseen. Esitän äärimmäisen nöyrät pahoitteluni siitä, että olen ajanut ihmisiä mieron tielle holtittomalla kielenkäytölläni.
 2. Blogistani löytyy neljä mainintaa sanoista neula ja ruisku. Toivon vilpittömästi, että nämä sanat eivät ole lisänneet suomalaisten nuorten päihteidenkäyttöä.
 3. Olen kirjoittanut blogiini kahdesti sanan kuume. Sehän on lähes sama sana kuin huume. Olen siis ottanut valtavan riskin lukijoitteni terveyden kustannuksella. Pyydän anteeksi.
 4. Olen sallinut Mari– ja Pilvi-nimisten ihmisten kommentoida blogissani. Jatkossa poistan kaikki vastaavat huumeidenkäyttöön viittaavat kommentoijat EOT-blogista välittömästi.

Uskon, että näiden toimien ansiosta huumeidenkäyttö maassamme vähentyy.

Toivottavasti Ehyt ry saapuu pian evaluoimaan ja ratifioimaan blogini uuden, huumeidenvastaisen linjan.

9 kommenttia

 1. Totta kai Olvin mainoksessa on huumeviittaus. Kyse on vaan siitä, että yrityksen johto päästi läpi mainoksen, koska eivät ymmärtäneet mainososaston hippien vitsiä. Hieno oivallus 🙂

  1. Kiitos kommentista! Myös minun mielestäni slogan on osuva, enkä edes tajunnut siinä mitään viittausta huumeiden sallimiseen. Ehkä olen vähän tyhmä.

   Minulle on suoraan sanoen aivan samantekevää, onko viittaus tahaton vai tahallinen (tai onko viittaus ylipäätään olemassa vai ei).

   Oleellista on se, että tuo Legualize-sanonta ei lisää eikä vähennä huumeidenkäyttöä. Ehyt ry yrittää turhaan nostaa kohua asiasta, joka on olematon. – Itse asiassa Olville on jopa parempaa mainosta, kun Ehyt ry meuhkaa tyhjästä.

 2. Ratkaisu on selkeä: kielletään sloganit! Tuollainen verbaalinen kikkailu selkeästi lisää ihmisten tarvetta käyttää laittomia tai laillisia päihdeaineita. Oikeastaan tuotteiden nimeämisenkin voisi kieltää, jokuhan voi vaikka luulla että saa Karhun voimat juomalla kyseistä tavaramerkkiä. Tästä lähdin olkoon kaikki olut vain olutta, joko ykköstä tai kolmosta. Siinähän sitten yrittävät ilkeät mainossedät huijata nuoret alkoholin tielle, nih!

  1. Tomi, olet viisauden äärellä. Lisäksi pakkauksista pitää kieltää kaikki kuvat, koska nekin hairahduttavat kaidalta polulta.

 3. Kun tarkemmin asiaa ajattelee, huumeviittauksia on ihan kaikkialla, tosi yllättävissäkin paikoissa. Vai mitä pitäisi ajatella virrestä ”Pilvimuurista valo välähtää”? Tai vanhasta gospel-viisusta ”Minun käteni soi”?

  1. ”Huumeeton” kuulostaa melkein samalta kuin ”huume-ettonet”. Vastustan ehdottomasti huumeiden vastustamista sanalla ”huumeeton”.

   1. Kommentissasi on neljä kertaa sana h***e. Luuletko, ettei tarkoitusperiäsi nähdä?

 4. Tästä lähtien tässä blogissa korvataan sanat ”huume”, ”neula”, ”pilvi” ja ”mari” sanalla ”kikkare”.

  Tällä keinolla tuemme kikkareetonta elämää.

  Kikkare-kikkare, lähdetkö edistämään hyvää asiaa kanssani? Nouskaamme barrikadeille kikkarepaidassa laulamaan ”Kikkaremuurista valo välähtää”.

Kerro oma kantasi

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.