Tänään Twitterissä kyseltiin piirrosvälineistäni.
Kiitos! Yhdistelmä on iPad Pro, Apple Pencil ja Adobe Draw.
— Katleena Kortesuo (@katleena) 28. syyskuuta 2017
Olin jo aikaisemmin postannut iPad Prosta, Apple Pencilistä ja Adobe Draw’sta, mutta tänään keskustelu kääntyi käsialaan.
Kerroin keskustelijoille, että oma käsialani muuttuu aika rutkasti, kun sitä yrittää tuottaa lasipinnalle. Tässä hieman vertailukohtaa; ensin paperikäsiala ja sitten täppärikäsiala.
Paperin ja mustekynän välinen kitka tuo käsialaani jämäkkyyttä, mutta iPadin liukas lasipinta tekee kirjaimet koikkelehtiviksi. Silti en luopuisi sähköisistä muistiinpanoista, koska niiden teko ja jakaminen on sata kertaa helpompaa kuin paperituhrujen. Päätin vain hyväksyä sen, että oikea käsialani on erilaista kuin sähköinen käsialani.
* * *
Toki sitä voi pohtia, mikä ylipäätään on ”oikea” ja ”väärä” käsiala. Jos olisin 2020-luvun lapsi ja olisin opetellut kirjoittamaan sähköisellä kynällä, pitäisin tuota jälkimmäistä kuvaa oikeana käsialanani. Sen sijaan paperille kirjoitettu teksti näyttäisi oudolta. Enemmän tämä on siis tottumiskysymys kuin oikein–väärin-kysymys.
Ipad-asiantuntijanne tässä hei. Salainen ase on mattapintainen näytönsuojamuovikalvokelmu (esim. Illumishield-merkkinen) liukkaan lasin päällä. Siitä kitkaa saamme ja huikeat piirrokset jaamme.
Kun semmoisen lisäksi tilaa Ameriikan e-Baystä, saa ylimääräisenä hupina seikkailun tullauksen nettisivurisukossa.
Mä rakastan asiantuntijoiden salaisia aseita. Kiitos! <3
Minä olisin kuvaillut käsialanäytteiden eroa sanalla mitätön, vähäinen tai huomaamaton. Oikein pinnistellen saatan jotain eroa huomata, mutta testitilanteessa en eroa huomaisi. Johtuukohan sukupuolesta vai vain harjaantumisen puutteesta?
Hahaa, tämä ei taatusti ole sukupuolikysymys, vaan kyse on oman käsialan tuttuudesta. Itse näen eron, mutta se on vain lohduttavaa, jos muut eivät näe.