Eilen perjantaina oli tavallinen eli vilkas päivä. Uusia ihmisiä ja erilaisia viestejä tipahteli melko monesta suunnasta, joten päätin laskea kaikki yhteen.

Lopputulos oli yhtä aikaa huvittava ja hieman hirvittävä. Ihmisiä ja kontakteja tuli yhteensä seuraavasti:

  • 2 tullutta puhelua
  • 37 uutta esiteltyä ja käteltyä ihmistä, jotka olisi kohteliasta muistaa
  • 149 minulle kohdistettua viestiä (kommenttia, tekstaria, meiliä, tviittiä, privaviestiä)

Näissä luvuissa ei ole mukana seuraamieni FB-, Slack- tai Whatsapp-rinkien päivityksiä ja sisältöjä. Mukana ei ole edes koulutuksen osallistujien kysymyksiä tai kommentteja. Enkä todellakaan laskenut tähän perhettäni.

Mukana ei ole myöskään sovellusten ja bottien tuottamia notifikaatioita ja sisältöjä kuten tykkäyksiä, ritvauksia, uusia seuraajia, spämmejä, somesovellusten automaattisuosituksia, syntymäpäivämuistutuksia eikä verkkokauppojen kuitteja kuten junalippuja. Niistä kertyi reilusti yli tuhat viestiä tai notifikaatiota.

Älä siis ihmettele, jos käyn ajoittain hieman hitaalla. Joskus joudun vastaamaan vain peukulla tai emojilla, koska muuhun ei ole aikaa.

Olen silti tosi iloinen jokaisesta kontaktista. Uudet ihmiset ovat kivoja, ja somekeskustelu on hauskaa. En vain aina pysty osallistumaan ihan niin täysillä kuin haluaisin.

* * *

Viime viikolla olin Elonmerkissä Antin kanssa. Ehdotin, että lähdemme verkostoitumistilaisuudesta ja menemme juttelemaan kahden kesken. Antti on tuntenut minut monta vuotta, joten hän havainnoi:

Vielä ennen sä olit verkostoitumisessa tosi aktiivinen. Nyt sä mieluummin vetäydyt ja juttelet kaksistaan.

Oikea ja tarkka huomio. Jos tarjolla on tuttua ja taatusti mahtavaa seuraa, haluan nauttia siitä.

Identiteettini on muuttunut verkostoitujasta vetäytyjäksi ja sosiaalisesta laajentajasta sosiaaliseksi säilyttäjäksi.

* * *

Edit 30.9.2017 klo 13.19:

Tälle illalle on tiedossa Tampereella erään yhdistyksen sadan hengen illalliset, joissa olisi tosi kivaa seuraa. Olen maksanut illalliskortinkin.

Päätin silti jäädä kotiin kirjoittamaan. Minusta on tullut nössö.

* * *

Edit 1.10.2017 klo 12.11: Nyt vasta muistin, että Ambientian Henri Sora huomasi uuden vetäytymistaktiikkani jo vuosi sitten.

 

Kerro oma kantasi Kommentointiohjeet?

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.