Aloitin eilen YAMK-opinnot Hämeen ammattikorkeakoulussa. (Jouduin tosin menemään sisään niin sanottujen polkuopintojen kautta, koska ensimmäisestä AMK-tasoisesta tutkinnostani on alle kaksi vuotta. Niinpä pääsen hakemaan virallista opinto-oikeutta vasta seuraavassa yhteishaussa.)

Enivei, nyt pitää keksiä liiketalouden lopputyön aihe. Kysehän on maisteritasoisesta tutkinnosta, mutta käsittelytapa on käytännönläheisempi kuin gradussa, ja aiheen olisi hyvä olla työelämään keskittyvä.

Mielessäni on kyllä yksi aihe – aloittavien yritysten menestysmahdollisuudet – mutta kaipaan lisää ideoita.

Kainosti pyydän siis juuri sinulta jookopliis seuraavia asioita:

 • Jos sinulla on ehdottaa tai tilata lopputyöksi sopiva tutkimusaihe, pistä viestiä. Voit jättää alle kommentin tai soittaa minulle numeroon 050 576 7632.
 • Jos itselläsi ei ole mielessä tutkimusaihetta, tunnetko jonkun, jolla olisi? Voit välittää tämän postauksen sellaiselle tyypille, joka haluaa reippaalla tahdilla tehtävän käytännönläheisen tutkimuksen jostain liiketalouteen liittyvästä aiheesta.

Mitä vaikeampi aihe, sitä kiinnostavampaa työn tekeminen on. Tilaajana voisi mieluiten olla yritys, mutta toki tutkimuksen voi tehdä myös julkiselle puolelle.

Jos soveltuvaa aihetta ei löydy, uhkaan tehdä opinnäytetyön otsikolla ”Yllätyspadan soveltuvuus EOT-blogin lukijoiden ravitsemukseen”.

6 kommenttia

 1. Mä tarviin jonkun tekemään brändikirjan eläväksi tekemisen Turun ammatti-instituutissa. Saa vinkata muille. Samalla saisi tutkia, onko se markkinatilanteeseen nähden oikeanlainen vai tarvitaanko muutoksia.
  https://www.turkuai.fi/taimedia

  1. Ooh, tää on kyllä helkutin kiinnostava teema. Mä taisin jo löytää oman aiheeni muualta, mutta tätä varmaan voi vinkata eteenpäin?

 2. Miten kielenkäytön selkeys yrityksen viestinnässä on yhteydessä yrityksen menestykseen. Yhdistäisi hyvin sun molemmat alat.

  1. Toi ois supermielenkiintoinen teema, mutta mulle taisi tippua toisaalta syliin jotain tosi mielenkiintoista. Mä kerron heti enemmän kun tilaaja antaa luvan.

 3. Hitsi, mä olisin tiennyt yhden tahon, jota tooi sun suunnittelema -aloittavien yritysten menestysmahdollisuudet- olisi kiinnostunut, jos tuon aiheen tutkimus olisi valmistunut. No, onnea työlle, oli aihe mikä vaan!

Kerro oma kantasi Kommentointiohjeet?

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.