Blogi-ideoita: käy kimppuun!

Katleena Kortesuo

Päähän on lähiaikoina tullut pari blogi-ideaa, joiden toteuttamiseen minulla ei ole taitoa saati aikaa. Olkaa siis hyvät ja hyödyntäkää:

1) Käännösblogi suomesta englanniksi: bisnestä, designia ja mediaa

Suomessa on paljon kiinnostavia bisnes-, design- ja mediablogeja, joiden sisältö on – suomeksi. Joku voisi perustaa kansainvälisille markkinoille suunnatun blogin, jossa kääntäisi tai referoisi parhaat (tai kansainvälisesti kiinnostavimmat) artikkelit englanniksi ja tietenkin osoittaisi linkillä alkuperäisen lähteen.

Luulen, että moni ulkomaalainen seuraisi kiinnostuneena suomalaisia liikeideoita ja luovia innovaatioita, mutta läheskään kaikkea tietoa ei saa englanniksi. Blogin etuna olisi moniäänisyys ja monipuolisuus, koska lähteitä olisi useita.

Blogin voi toki laajentaa myös referoimaan ruotsinkielisiä postauksia englanniksi.

Käännösblogi voisi olla mielenkiintoinen harrastus, ja kaipa siihen pystyy liittämään jonkinlaista affiliate-kuviota tai Google-mainoksia.

2) Yhden virkkeen blogi

Kirjoitustekniikka olisi sama kuin Twitterissä, mutta vieläkin haastavampi. Kirjoita yksi ainoa virke. Siinä pitää kiteytyä koko se ajatus, josta olit vähällä kirjoittaa 300 sanaa.

Yhden virkkeen blogi eroaa Twitteristä ja Facebookista monessakin suhteessa:
a) Tekstisi eivät huku muuhun tietovirtaan.
b) Blogi on arkistointikelpoisempi kuin Twitter- tai FB-tili.
c) Blogilla on myös jokin aihepiiri, toisin kuin yhteisöpalveluissa, joissa tulee kirjoitettua vähän kaikesta.

Lisäksi lukemiskynnys on pieni, koska yhden postauksen silmäilyyn kuluu aikaa vain hetki.

Jos perustat tällaisen blogin, tarjoan siihen vierailijapostausta (viisi lausetta yhdessä virkkeessä):

Hyvä idea on kuin taskulamppu: oli valo kuinka kirkas tahansa, aina löytyy joku kriitikko, joka muistuttaa, että paristot ovat sitten kalliita.

3) Konsulttiblogin parodia (Pahus, tämän idean taidan kuitenkin säästää itselleni.)

Haluaisin ryhtyä pitämään kuvitteellista konsulttiblogia, joka koostuu surkeasta ammattijargonista, tyhjäpäisistä kehitysideoista, hyödyttömistä palaverimuistioista ja idiooteista myyntikaavioista.

Olisiko kenelläkään ehdottaa tähän vierailijakirjoittajaa?

PS. Vinkatkaa, jos olette jo törmänneet vastaaviin toteutuksiin.

3 kommenttia

  1. Mielenkiintoista. Varsinkin tuo käännösblogi voisi olla loistoidea. Venäjäksi kirjoittaminen voisi olla huikea menestys. Toisaalta itse kääntäjän meriitiksi jäisi vain mahdollisesti hyvä kielitaito tai sitten ne mainostulot, koska itse tekstithän olisivat muiden omaisuutta.

    Jos saisi luvan tekstin idean kopioimiseen ja liittäisi siihen mukaan myös omia ajatuksia niin homma kuulostaisi hieman paremmalta.

  2. Tuota yhden virkkeen blogia voisi vaikka kokeilla! Olen muutamaan kertaan alkanut käyttää Twitteriä, mutta en vain innostu siitä enkä koe itselleni hyödylliseksi. Facebookia käytän jatkuvasti. Siksipä voisikin olla kiintoisaa tehdä tuollaista, joka on ilmaisutavaltaan jossakin näiden kaikkien kolmen mediumin välimaastossa. Lisäksi tiiviin kirjoittamisen harjoittelua ei voi koskaan olla liikaa.

    Hmmm, pitääpä tosiaan miettiä…

Kerro oma kantasi

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.