Siivosin blogiani varhain keskiviikkoaamuna. Lukijoilleni tiedoksi seuraavat muutokset – jos nämä nyt ketään kiinnostavat:
Kehitettäviä käytäntöjä -tagi on nyt poistettu.
Kuka pässi senkin oli keksinyt? Jos blogini idea on postata omista ja muitten mokista, niin eiköhän tuon tagin olisi voinut laittaa lähes joka tekstiin. Lajittelin tekstit sisällöittäin Myyntiin ja Valmentamiseen. Osa meni myös Katleenan vinkkilistoihin.
Yhdistin Iltasanomien ja Iltalehden tagit.
Osa teksteistäni liippasi molempia, ja toisaalta en halua kasvattaa tagien määrää liian suureksi. Lisäksi omissa mielikuvissani Suomen iltapäivälehdet ovat kuin identtiset kaksoset – kenties jopa siamilaiset.
Poistin Viestintä-tagin.
Viestintä oli liian yleinen tagi, joten tekstit on nyt jaettu Myynnin, Mainonnan ja markkinoinnin sekä monen muun uuden ja vanhan tagin alle. Tämäkin oli idiootti tagi: myynti on viestintää, bloggaaminen on viestintää, kaikki on viestintää.
Kas kun en ollut luonut yhtä ylimalkaisia tageja Katleenan postaukset, Kirjoitukset tässä blogissa tai Ajatuksia.
Kävin läpi kaikki ne tagit, joissa oli vain yksi postaus:
– Esiintyminen-tagi poistui, ja postaus meni Valmentamisen alle.
– Hesari jää, koska siitä varmasti tulee vielä postauksia. Sama odottava fiilis on tageissa Valokuvaus, Kääntäminen ja tulkkaaminen, Kirja-arvostelut sekä Katleena muualla mediassa. (Viimeksi mainitussa fiilis on suorastaan toiveikas.)
– Osasta näistä itse asiassa on jo postaus ajoitettuna.
Syntyi lisää tageja:
– Sähköisen viestinnän erityispiirteet
– Kuluttajansuoja
– Toimittajan työ
– Selkeä teksti (esimerkkejä hyvästä tekstistä sekä sen vastakohdista)
– Huonoa laatua (esimerkkejä laaduttomista palveluista tai tuotteista)
Lopputuloksena oli, että tagimäärä kasvoi, vaikka ajattelin supistaa sitä. Toisaalta luokat ovat nyt tarkempia ja tasakokoisempia. Jatkossa minun on myös ehkä helpompaa seurata, mitkä tagit kiinnostavat lukijoita eniten.
Lisäsin ja korjasin linkkejä.
Vanhempien postausten aikaan en vielä tajunnut hakukoneoptimoinnista mitään, joten linkkejä oli liian vähän, ja ne oli huonosti esitetty. Tämäkin asia on nyt korjattu.
Tein myös yhden sisällöllisen lisäyksen.
Lisäsin hakukoneystävällisen ti**it-sanan postaukseeni Ennakoivasta tekstinsyötöstä. Sinne se sopi oikein mainiosti ja oli kuin kotonaan. Nyt en kiusaa sillä lukijoitani. 🙂
Poistin AdSense-mainokset.
Niistä ei tullut sentin senttiä koko aikana. Tämän kai saa nyt sanoa, kun en tarvitse enää AdSense-tiliä?
Oma lukijakuntani ei ole sitä potentiaalisinta mainostenklikkaajamassaa, joten mitä heitä mainoksilla kiusaamaan. Ehkä klikkauksia olisi tullut jonkin verran, jos olisin sijoitellut mainokset otollisempiin paikkoihin, mutta jätin sen keinon käyttämättä.
Blogini tavoitteena on kuitenkin saada uusia asiakkaita, kerätä tunnettuutta ja kenties tavoittaa kustantajia. Mainostulojen kerääminen on kärsivällisten heiniä.
Muotoilin vanhoja tekstejä selkeämmiksi.
Löysin vasta maaliskuussa blockquote-komennon, joten vanhoissa teksteissä lainaukset olivat huonosti luettavissa. Parantelin niitä hieman ja kiroilin humanistitaustaani. Jos olisin opetellut html-kieltä joskus nuorempana, nyt ei tarvitsisi siivoilla omia jälkiään postaus postaukselta.
Muistan muuten hämärästi, että yläasteella opettelimme atk-kurssilla jotain kummallista Pascal-kieltä. Käytetäänköhän sitä enää nykyään mihinkään?
Toisaalta eipä ole ollut iloa myöskään yläasteella opetellusta käsintiskauksen tekniikasta, saati varsahyppelystä piirissä tamburiinin tahtiin.
Oletko ajatellut, että lukijakunnassasi on meitäkin, joille termi "Tagi" ei lukiessa heti aukea.Vika voi olla siinä, että huonona englannin taitajana inhoan syvästi vierasperäisiä lainasanoja esityksen tehosteena. Kuten myynnissä kultainen sääntö on "Älä oleta, vaan varmista, että vastapuoli ymmärtää asian samoin".Törmäsin asiaan viimeisellä asiakaskäynnillä. Esityksessäni on termi valmistamme ammattitaidolla myös vaativat PED:n mukaiset painelaitteet. Vastapuoli onneksi kysyi, mitä nämä ovat. Termi "PED:n mukainen" on alallamme tuottanut "hikeä verta ja kyyneliä" muutaman vuoden ajan (EU-normisto), joten oletin, että hän vaativien projektien valmistajana olisi tunnistanut valmistuskapasiteettimme laadun heti.
Pascal on aika kuollut ohjelmointikieli nykyään. Visual Basic ja Java taitavat olla nykyään suositumpia ohjelmoinnin opetuksessa.
Kiitos kommenteista!Parrakas, ajattelinkin että voisit reagoida tuohon tagi-sanaan. 🙂 Päätin kuitenkin käyttää sitä, koska se aukeaa asiayhteyden perusteella melko hyvin. Tilalla olisi vonut käyttää tunniste-sanaa, mutta sekin on termimäinen ja lisäksi pidempi.Tästä tuli niin hyvä postausaihe mieleen, että palaan vierassanateemaan vielä alkavalla viikolla.Mikko, sääliksi käy opettajia, jotka kehittelivät tuntisisältöjä 1980-1990-lukujen taitteessa: "Otetaan atk-kurssille se Pascal, se on leviämässä koko ajan ja varmaan siitä tulee menestys!" Saman asian kanssa painitaan kai yhä. Miten voin tietää, opetanko lapsille tarpeellisia taitoja vai jotain hyödytöntä, kohta vanhentunutta tavaraa?
Tässähän tulee aivan "paineita", kun osaat jo olettaa miten reagoimme…Lauantaina tuli esiin juttu, joka kuuluisi erääseen vanhempaan aiheeseen, mutta koska tämä on "siivous osio" niin olkoon tässä.Kaveri kysyi saunassa, että tiedämmekö miksi ruotsalaiset kirjoittaa Volvon nimen rattiin. Siitä voi aina tarvittaessa tarkastaa, V on vasemmalle, O oikealle. Kysyjä ei tiennyt, että minäkin olen juuttunut "Volvo-loukkuun".
Parrakas, olemme jo keskustelleet netissä sen verran, että osaan arvata joitain asioita. 😉 On ihan hauskaa, että tekstien perusteella voi oppia tuntemaan ihmisen joitain piirteitä tai mielipiteitä – vaikka ei tietenkään koko ihmistä.Tuo vasen-oikea-vinkki oli hyvä. Se olisi minulle erittäin painava syy ostaa Volvo.