Ei oo totta – rekisteröity tavaramerkki

Katleena Kortesuo

Yllätyin eilen iloisesti, kun PRH muisti minua kirjeellä: olen saanut rekisteröityä itselleni Ei oo totta -tavaramerkin.

Mitä ihmettä sillä teen?

Lähinnä halusin varmistaa, että kukaan ei ryhdy tekemään bisnestä blogini varjolla. Nyt kukaan ei voi kirjoittaa Ei oo totta -nimistä kirjaa, perustaa sen nimistä lehteä tai pitää Ei oo totta -koulutuksia.

En kuitenkaan lähde Valion kaltaiseksi poliisiksi. Jos joku kirjoittaa blogiinsa postauksen otsikolla Ei oo totta, niin siitä vaan. En myöskään ryhdy käräjöimään, jos joku yrittää tehdä bisnestä nimellä "Ei oo potta" tai "Ei oo rotta". (Näistä innovatiivisista nimiehdotuksista krediitit kuuluvat Suomen ihkuimmalle* juristille Jussi Karille.)

PS. Rekisteröin itselleni muutakin: Joku tolkku -tavaramerkin ja jokutolkku.fi-domainin. Tämä nimi liittyy uuteen koulutuskonseptiini, mutta kerron siitä enemmän sitten syksyllä.

*En tunne muita juristeja.

6 kommenttia

  1. Tavaramerkki on voimassa 10 vuotta, mutta kukaan ei tietenkään vahdi puolestani tavaramerkkiloukkauksia.

   Enkä minäkään itse asiassa aio kytätä mahdollisia loukkauksia, vaan luotan puskaradioon. Korviini tulee varmasti tieto siitä, jos joku sattuisi julkaisemaan "Ei oo totta" -kirjan. Jos näin epätodennäköinen kirjakaima tulee eteen, pohdin sitten tapauskohtaisesti, miten reagoin.

   Tämä on tietenkin täysin hypoteettinen tilanne. En usko, että tavaramerkkiloukkauksia tapahtuu kovin helposti näin pienen brändin kohdalla – varsinkaan kun en ole kuluttajabisneksessä.

 1. Ihan kaikelta tavaramerkki ei suojaa: esimerkiksi puolue voisi ottaa vaalisloganikseen ”Ei oo totta”. Ei sillä, että näin tehtäisiin tai olisi tehty.. eiku…

  1. Oikeassa olet. Lisäksi "Ei oo totta" -lausetta voi toki käyttää muilla aloilla. Jos Ingman muuttaa Ingmariini-nimen "Eiootottariiniksi", niin ilo on puolellani.

 2. Hyvät ideat ja asiat, joista saattaa muodustua brändi, kannattaa aina suojata – hienoa että olet tehnyt näin 🙂 Businessnenää…

  1. Kiitokset! Tällä kertaa tuli ensin luotua tunnettuutta ja sitten vasta suojattua nimi, mutta ehkä ensi kerralla osaan tehdä toisin päin.

Kerro oma kantasi

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.