No niin. Ei auta muu kuin ottaa se gradulusikka koreaan käteen. Aloitin aikanaan opiskelun Helsingin yliopiston suomen kielen laitoksella vuonna 1995. Tavoitteena oli tulla äidinkielenopettajaksi, sukuni jalanjälkiä seuraten.
Toisin kävi. Ryhdyin yrittäjäksi 24-vuotiaana, ja opiskelut jäivät siihen paikkaan. Gradua ja valmistumista ei kaivannut kukaan.
Viime kesänä kohtalo heitti kalikan rattaisiin. Silmiini osui nimittäin Facebookissa suomen kielen laitoksen muistutus opinto-oikeudesta. Se perhana päättyy 31.7.2020, ja kaikki siihen asti tehdyt vajaat opintokokonaisuudet nollaantuvat.
Ei auta muu kuin nöyrtyä ja lusikoida kylmennyt puuro loppuun.
Niinpä tein viime syksynä pakettiin kandidaatin paperit, jotta edes jotain jäisi käteen iloisista opiskeluvuosista 1995–1999.
Seuraavaksi pitää pusertaa loputkin kasaan. Siis gradu ja muutama kymmenen opintopistettä siihen päälle. Aikataulu on helkutin tiukka, koska arjessa on mukana myös yritys, perhe, harrastukset ja pari start-upia.
Olen siis varannut gradun kirjoittamiselle aikaa ruhtinaalliset neljä (4) päivää – eli tämän viikon maanantaista torstaihin.
Tavoitteena ei todellakaan ole saada kasaan universumin upeinta gradua, vaan sellainen tutkielma, jolla saa arvostelusta edes semipuhtaat paperit. Aiheenani ovat verbirakenteet presidentti Niinistön uudenvuodenpuheissa 2016–2020.
Tein tuttuun tapaan Driveen dokumentin, jonne kirjaan gradun etenemisen. Itken siellä tällä viikolla unenpuutettani ja sosiaalisen elämäni nuivettumista.
Jos haluat tukea graduni valmistumista, niin älä postaa someen mitään kiinnostavaa uutista tai hauskaa meemiä. Pysyttele kotona, pese käsiä ja lähetä henkistä tukea voimayksisarvisten kautta.
Yo go girl! Jos lähdemateriaali on tuttua, gradun saa kyllä aikaiseksi tuossa ajassa!
Kiitokset! Mä onneksi ehdin analysoida aineiston hiihtolomalla, joten nyt mä astuin valmiiseen pöytään. (Toki olen jo löytänyt aineistosta ihania analyysivirheitä, joten double/triple-checkiä on pakko tehdä.)
Itse olen ajautunut opinnäytetyön kanssa uupumuksen partaalle. Tämä kirjoituksesi osui silmiini Twitterissä ja sainkin tästä ihan uutta tarmoa omaan tekemiseen, ehkä minä sittenkin valmistun! Jos löytyy jotain ammattilaisen vinkkejä, miten sitä tekstiä saa tehokkaasti tuotettua, niin olisi kiva kuulla. Tsemppiä vielä, hienosti näyttää etenevän!
Mahtavaa, tsemppiä opinnäytetyöhön! Mä yritän ehtiä kirjoittamaan EOT-postauksen kiireisen etäkirjoituspäivän vinkeistä. 🙂
Täällä on kirjoitusvinkkejä: https://eioototta.fi/nain-kirjoitat-15-sivua-asiatekstia-paivassa/
Mä haluan tietää, miten teet tuon, saatko neljässä päivässä gradun aikaan. Tiedän yhteiskuntatieteistä valmistuneen, jolla siihen meni 2 viikkoa. Itse olen tehnyt kaiken muun ohessa jo viisi vuotta gradua. Nyt on aika lopettaa tällainen nysvääminen ja saada aikaiseksise mitä aikoo. Joten otan vinkit vastaan -kiitos :-)!Tsemppiä ja pitkää pinnaa toivotan sullekin!
Kiitos tsemppauksesta!
Toki tää ”gradu neljässä päivässä” on sikäli pientä huijausta, että mä perkasin aineiston jo hiihtolomaviikolla. Me ajettiin partioporukan kanssa Lappiin, joten mulla oli bussissa aikaa 12+12 tuntia käydä läpi Niinistön verbivalintoja.
Toinen pointti on se, että mä en ole tekemässä mitään huippugradua. Jos tähtäisin tutkijan uralle, niin en ikinä kehtaisi tehdä mitään neljän päivän pöräystä.
Täällä vielä lisää tehotyövinkkejä: https://eioototta.fi/nain-kirjoitat-15-sivua-asiatekstia-paivassa/
51 minuuttia meni, että joku päivitti Wikipedian.
Ihmiset ovat ihania. <3
Mä en itse oikein kehtaa päivittää mun Wikipedia-sivua. Lisään sinne korkeintaan uusimmat kirjat, koska ne ovat puhdasta dataa, jonka saa myös Fennicasta ulos.
Jos artikkeleitakin parhaimmillaan voidaan tehdä neljässä päivässä gradukaan ei ole ongelma.
Erinomaisista taipumuksista on vähänlaisesti kirjoja yhden olen vain löytänyt onko näitä muita vastaavia?
https://play.google.com/store/info/name/Ari_J_Tervashonka?id=11vyyv6ht9&hl=en
Myös Husserlin kirjoista on ollut paljon hyötyä.