Halla-aho ja todellisuudentaju

Katleena Kortesuo

Ei ole helppoa olla toimittaja. Ville Grahn välitti Twitterissä tämän linkin:

Jussi Halla-aho suuttui Aamulehden arkistokuvista

Ehkä Halla-aho olettaa, että Aamulehden toimittajalla on telepaattisia kykyjä. Toimittajan pitäisi pystyä lukemaan Halla-ahon ajatuksia ja ymmärtämään, miksi tiettyä arkistokuvaa ei saa käyttää.

Sääliksi käy toimittajia. Ja Halla-ahon todellisuudentajua.

5 kommenttia

 1. Kukkahattuuntuuko tämä blogi? Linkin Aamulehden uutisen keskustelussa neljäs kommentti on hyvä vastine. Miksi puna-viher media ei valitsisi ei-edullisia kuvia? Yksi kuva vastaa tuhatta sanaa, yhä tänäänkin.

  1. Luiskeri, kiitos kommentistasi! En usko kukkahattuuntuvani, mutta hattuunnun kyllä helposti.

   Ilman muuta Aamulehti voi valita kuvansa tarkoitushakuisesti. Olen silti nähnyt paljon huonompiakin kuvia poliitikoista kuin tuo Halla-ahosta otettu. Otos ei herättänyt minussa mitään erityisiä tunteita – toisin kuin Halla-ahon oma käytös.

   Isompi ongelma kuin Halla-ahon harrastama kuvasensuuri on hänen puhelinkäytöksensä, mykkäkoulunsa ja kyvyttömyytensä palautteenantoon. Jos hän keskeyttää toisen, lyö luurin korvaan eikä ole valmis perustelemaan kantaansa, pidän sitä aika säälittävänä toimintana.

   Jos poliitikko ärsyyntyy noin helposti yhdestä valokuvasta ja puhelinsoitosta, niin kuinka hän pystyy pitämään itsensä kurissa kokouksissa ja neuvottelutilanteissa?

 2. Totta tuo puhelinkäytös…

  Voikohan Halla-ahoa pitää ensimmäisenä ”bloggaamalla eduskuntaan” tyyppinä? Jonkinlaisena muutoksentekijänä? Ehkä hän aikoo muuttaa omalla linjallaan tiettyjen medioiden negatiivisen suhtautumisen henkilöönsä? Antaa ensin tehdä omat virheensä.

  Luiskeri – ei-tunnustava äänestäjä ja politiikan tarkkailija

  1. Hyvä kysymys – mä itse miellän Halla-ahon ensisijaisesti kaupunginvaltuutetuksi ja toissijaisesti bloggaajaksi. Jos joku olisi ”Bloggaamalla eduskuntaan” -tyyppi, niin mun mielestä kriteerinä pitäisi olla se, että muuta poliittista taustaa ei ole.

   Mutta kyllähän Halla-ahon blogilla on iso merkitys miehen ajatusten levittäjänä.

   Tommy Redhill (http://twitter.com/tommy_redhill) pohti osuvasti Twitterissä, että kyllä Halla-ahon mieli muuttuu neljän vuoden aikana. Jos hän aikoo olla koko kauden eduskunnassa ja polttaa päreensä jokaiseen valtamediaan, niin kohta hän ei saa näkemyksiään esille missään.

   Kansanedustajan kannattaa edes hieman kumartaa neljättä valtiomahtia, eikä polttaa siltoja takanaan ehdoin tahdoin – varsinkaan näin pikkuseikasta.

 3. Jossakin selitettiin, että syypää voisi hyvinkin olla Aamulehden käyttämä julkaisujärjestelmä. Lehdessä esiintyvää kuvaa oli hieman vaalennettu, ei suoranaisesti tuhottu. Paperilehdessä käytetään CMYK-kuvia, joita nettivermeet eivät usein osaa rouskutella RGB-muotoon.

  Asialle olisi siis järkevähkö tekninen selitys, mutta foliohattuilu ja salaliittoteoriat ovat aina muodikkaita. Ja kuten Halla-aho varsin hyvin tietää, uppoavat tiettyyn (netti)kansanosaan.

  Täältä löytyy mainio kommentti siitä, mitä todella osoittelevalla kuvanvalinnalla saisi aikaan.
  http://www.kansanuutiset.fi/blogit/jami-jarvinen/kuvainraastajat

Kerro oma kantasi

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.