Hymyn sensuuri iski! Katso kohukuvat!

Katleena Kortesuo

Hymy-lehti kirjoitti vääristelevän jutun Anssi Kelasta, ja sen jälkeen lehti sensuroi pois itseään kritisoivat kommentit. Anssi Kelan raportti ja kuvakaappaukset täällä.

Päätin itsekin mennä testaamaan, poistaako laatulehti Hymy itseään kritisoivat palautteet.

Katsos vain, oma kommenttini Hymy-lehden palstalla ehti olla näytillä neljä minuuttia, ennen kuin se poistettiin. Ohessa ruutukaappaukset. Vasen ruutukaappaus on otettu klo 14.15, ja oikeanpuoleinen on klo 14.19.

Vau! Pitäisiköhän tilata Hymy?

8 kommenttia

 1. Ajattelin ensin että onpa noloa mutta ei silti kovin merkittävää. Huomasin sitten, että lehden levikki on edelleen 90 000 luokkaa ja varmaan nettiyhteisökin keskisuuren tai ainakin pienen kaupungin kokoinen. Outoa brändinhallintaa ja/tai ammattitaidon puutetta, mutta ennen muuta paljastavat pitävänsä lukijoita pilkkanaan.

  1. Kiitos kommentista! En olisi uskonut, että Hymyn levikki on noinkin iso.

   Lisäksi on tosi pelottavaa, että tuollaisen yksipuolisesti sensuroidun keskustelupalstan perusteella tehdään jälleen uusia otsikoita: ”Nettikeskustelijat raivoissaan: Anssi Kelan lopetettava uransa!”

   Kyllä medialukutaito on tänän päivänä entistäkin tärkeämpi taito.

 2. Mikä pelottavinta, samaa tapahtuu eri mittakaavassa monessa muussakin lehdessä. Anssin reaktio on sinänsä fiksu, ettei anna asialle liikaa painoarvoa, mitä yleisestikin suhtautumistapana kannatan, mutta onhan tuo Hymyn touhu jo härskistä päästä.

  Mitä tulee alkuperäiseen uutiseen, niin hyvä että juttu oikaistiin, mutta kuinka moneen mestaan uutinen ehti leviämään ennen sitä? Jutun painoarvo tosiaan on loppujen lopuksi hyvin pieni ja jopa merkityksetön, mutta netissä kiusaus julkaista matskua nopeasti heikolla pohjaduunilla ennen kilpailijaa on suuri, koska virheet on helppo korjata myöhemmin jälkiä jättämättä.

  En halua kuulostaa kyyniseltä, mutta lehtien toiminta netissä on jo muutenkin lähtenyt ajat sitten ihan lapaselta. Emutta ainoa mittari, jolla on monessa toimituksessa mitään väliä, on se, miten monta hittiä jutuilla on ampparit.comin listauksessa. Se selittänee paljon.

  Sinänsä hauska sattuma, että kirjoitin itsekin tänään pienen jutun aiheesta – positiivisessa hengessä ja Anssin mainiota blogia kunnioittaen. Musiikkiin en ota kantaa niin kuin Hymy 🙂

  1. Kiitos kommentista! Olen ihan samaa mieltä, että uutisten keskeneräisyys ja keskustelujen tarkoitushakuinen sensurointi ovat lähteneet lapasesta jo kauan sitten. Ei ole ihme, että JSN vitkuttelee nettifoorumiohjeistuksensa kanssa. 🙁

 3. Kiva, että loit ryhmän, mutta onko tarkoituksenmukaista, että sinne liittyäkseen täytyy pyytää lupaa?

  1. 😀 Minä olen niin tunari, että en löytänyt mistään kohtaa, josta saisi avattua ryhmän kaikille. Tarkoituksena oli kyllä, että ryhmään pääsee ilman lupaa.

   Jos löydät jostain for-dummies-ohjeet asiasta, niin otan ne nöyränä ja kiitollisena vastaan.

   1. En usko että moinen onnistuu ryhmillä, mutta tee sensijaan sivu, sen faniksi voi liittyä, jolloin saa käyttäjä saa ryhmän uutiset sekä lisättyä sivulle kuvia (kunhan ylläpitäjä on asetuksista hyväksynyt käyttäjien kuvien lisäämisen)

Kerro oma kantasi

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.