Puuhailen tänäkin vuonna vapaaehtoisena Hämeen keskiaikamarkkinoilla. Järjestämme markkinat Hämeenlinnan Linnanpuistossa pe–su 15.–17. elokuuta.

Tällä kertaa yksi osa pestistäni on toimia leirimatroonana. Leirimatroona kaavoittaa yöpyjien keskiaikateltat, valvoo turvavälit, kerää matkustajailmoitukset, esittelee paikat ja etsii yösijat viime hetken ilmoittautuneille.

Käsittääkseni Hämeen keskiaikamarkkinat on ainoa tapahtuma koko Suomessa, jossa on mahdollista yöpyä teltoilla kaupungin keskustassa kansallisen kaupunkipuiston varrella. Kannattaa ehdottomasti poiketa katsomaan tunnelmaa. Perjantai-iltana sisäänpääsy on maksuton, ja markkina-alue on avoinna iltakahdeksaan asti.

Tänään ohjelmassani on telttojen kaavoitus alueelle. Seuraavat tekijät pitäisi sovittaa yhteen:

  • 59 keskiaikatelttaa
  • 3 metrin turvavälit telttakunnille
  • 2 metrin turvaetäisyydet nuotioille
  • alle hehtaari maapohjaa

Helppoa kuin mustekalan tunkeminen verkkokassiin.

PS. Lauantain iltapidoissa on tänä vuonna aivan uudenlainen kombo. Lipun hintaan kuuluu keskiaikasapuska, ja esiintyjinä on muun muassa käärmetanssija, vatsastapuhuja, hevosturnajaisporukka, tuli-ilveilijöitä, taikuri-mystikko sekä useita yhtyeitä (muun muassa sellainen pikkunimi kuin Värttinä). Liput keskiaikaisiin iltapitoihin saat Piletistä.

7 kommenttia

  1. Luulen että tiheimmän kaavoituksen saat kun järjestät teltat säännöllisesti tasasivuisten kolmioiden kärkiin, jos telttojen välissä on n. 4 metriä niin nuotiot sopivat kolmioiden keskelle. Jos joka teltalle ei ole tarvita omaa nuotiota niin osan teltoista voit sijoitella myös tuolla 3 m välillä. Tai jos nuotiot voivat olla riveittäin niin voit myös tiivistää telttarivien välejä. Tähän tapaan, keskimmäinen kuva, teltat sinisiä ja nuotiot punaisia/vihreitä. Öh, fyysikko selittää, toivottavasti idea kuitenkin aukeaa.

    1. Kiitos Paula! Isot nurmikkoalueet kannattaa tosiaan järjestää tuolla tapaa. Asiaa tietenkin mutkistaa se, että joillain nuotiokunnilla on kaksi telttaa, ja joillaan kuusi.

      Bonuksena telttoja on monta eri kokoa ja muotoa: alkaen kolmimetrisestä viikinkiteltasta ja päätyen yhdeksänmetriseen paviljonkiin. Aaargh.

      1. Tässä taas nähdään ettei fyysikko ole insinööri 😀 ”Miten fyysikko mallintaa lehmän maidontuotatoa? No aloitetaan olettamuksesta että lehmä on laatikon muotoinen…”

  2. Mustekalan saa helposti verkkokassiin, kun laittaa pää edellä.

Kerro oma kantasi Kommentointiohjeet?

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.