Kirjoita Jari Parantaisen ja minun kanssani kirja Inforille

Katleena Kortesuo

Kustantajani ja koulutuskumppanini Infor järjestää viestintäalan ammattitapahtuman Elonmerkin 25.8. Katajanokalla. Tänä vuonna tapahtuman teema on design.

Upeinta tässä jutussa on se, että Inforilla on yllytyshulluja ihmisiä.

Niinpä ehdotin Elonmerkin pääkätilölle Inforin apulaisjohtaja Johanna Haanpäälle, että tapahtumasta voisi kirjoittaa tietokirjan reaaliajassa.

Jos paikalla Marina Congress Centerissä olisi vaikkapa kymmenen hyvää bloggaajaa, he voisivat kiertää kuuntelemassa puheenvuoroja ja postata niistä blogeihinsa. Jokaisen bloggaajan tavoitteena olisi kirjoittaa postaus tunnin välein, eli yhteensä saisimme 80 artikkelia. Niistä voisi koota artikkelikokoelman, joka julkaistaisiin heti syyskuussa tapahtuman jälkeen. Tuotot menisivät tietenkin hyväntekeväisyyteen.

Johanna mietti viisi minuuttia ja suostui. Jee!

Enää tarvitsemme ne bloggaajat.

Jos siis haluat mukaan kirjoittamaan kirjaa, sinun täytyy olla a) bloggaaja b) erittäin sujuvakynäinen c) suuntautunut viestintään d) läppärin omistaja.

Lähetä sähköpostia osoitteeseen elonmerkki@tat.fi viimeistään 15.6.2011. Otsikoi viestisi nimellä ”Blogista kirja”. Kerro sähköpostissa yhteystietosi, blogisi nimi ja verkko-osoite sekä hieman viestintätaustastasi. Halukkaista valitaan kesäkuun aikana kymmenen hengen kirjoittajatiimi, jotka rustaavat omiin blogeihinsa koosteita, täydennyksiä ja näkemyksiä tapahtuman eri puheenvuoroista.

Bloggaajien valintaraatina toimivat Inforin apulaisjohtaja Johanna Haanpää sekä kustannusjohtaja Joni Rannanpää. Minulla ei siis ole sananvaltaa bloggaajien valintaan.

Tai oikeastaan sain ehdottaa yhtä bloggaajaa. Puhuin mukaan Suomen tunnetuimman bisnesbloggaajan, Jari Parantaisen. Jouduin vain hitusen imartelemaan, houkuttelemaan, maanittelemaan ja kehumaan häntä. Lisäksi lupauduin tarjoilemaan Jarille hänen ateriansa Elonmerkin lounastauolla ja kiillottamaan hänen kenkänsä.

Kaikki kirjan tekijänpalkkiot ja tuotot ohjataan hyväntekeväisyyteen, joten kirjasta ei ole luvassa mammonaa, mutta toivottavasti edes mainetta.

Oma roolini on toimia paitsi tarjoilijana ja kengänkiillottajana, myös yhtenä bloggaajana ja kirjan päätoimittajana.

Lisätietoja kirjahankkeesta ja Elonmerkistä saat Inforin apulaisjohtajalta Johanna Haanpäältä osoitteesta johanna.haanpaa@tat.fi sekä minulta osoitteesta katleena@iki.fi.

PS. Tämä kirjaprojekti on pidemmälle viety ajatus Perjantaimoposta, jota kehittelimme blogeissa keväällä. Kunhan Elonmerkki-kirja on paketissa, voimme järjestää Perjantaimopon siinä muodossa, kun se alun perin ajateltiin.

Edit 1.6.2011 klo 14.35: Emme julkaise projektiin mukaan pyrkineiden nimiä. Kun siis kymmenen valittua bloggaajaa löytyvät, paljastamme muista hakijoista vain lukumäärän.

6 kommenttia

 1. ”Kirjoita Jari Parantaisen ja minun kanssani kirja Inforille”

  Tämäkö on hyvää suomea arvon kielentarkastajan mielestä? 😉 Pisti vaan silmään, kun en meinannut saada otsikon merkityksestä selkoa.

  1. Harmi juttu, jos et saanut selvää. Miten tulkitsit otsikon ja miten korjaisit sen?

   1. Lauseessa ei tulisi esiintyä possessiivikongruenssia, koska edussanan määritteenä on genetiivimuotoisen pronominin lisäksi substantiivi(lauseke) tai kvanttori. Tässä tapauksessa kyse on näiden sanojen rinnastussuhteesta. (ISK §1298)

    Vai oletko asiasta eri mieltä? Oletin tämän olevan havaittavissa ihan kielikorvalla. Itse olisin tuskin käyttänyt tällaisessa yhteydessä edes imperatiivilausetta, joten kysymystäsi lienee turha analysoida sen pidemmälle.

    Mitä olet itse opiskellut, jos asiaa sopii kysyä?

    1. Rauhoitu, Maija hyvä. Tästä ei tarvitse tehdä arvovaltakiistaa. Otsikossani voi aivan hyvin olla kielioppivirhe, mutta otsikko on silti useimmille ymmärrettävä.

     Minä käytän tuota otsikkoa aivan huoletta noin – en useinkaan ole kiinnostunut kaikkein tiukimmista kielioppisäännöistä.

     Tuleva kielioppikirja – jota kirjoitan Liisa-Maria Patjaksen kanssa – on helppotajuinen opus, jonka avulla saa kielioppiasioista 95 % oikein. Tavoitteena on koota kirja niille, jotka ovat nukkuneet äidinkielen tunneilla ja joille kielioppi on kokonaisuudessaan vierasta ja vaikeaa. Kun sen kirjan lukee, saattaa siis yhä kirjoittaa samanlaisia otsikoita kuin minä.

     Pääaineenani oli suomen kieli Helsingin yliopistossa, mutta kielioppi on toki vain murto-osa nykyajan kielentutkimusta.

     Ensi kerralla jos olet kärkevä, olethan sitä omalla kokonaisella nimelläsi.

Kerro oma kantasi

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.