Kontaktilajeja kaikille

Katleena Kortesuo

Pakotin viikonloppuna ei-partiolaiskaverini kokeilemaan sellaisia partioulkoilulajeja, jotka sisältävät enemmän tai vähemmän väkivaltaa. Kaikki pitivät lajeista (paitsi eniten vammoja saaneet), joten jaan nyt leikkivinkkini tämän blogin lukijoiden kanssa.

1. Makkaratehdas

Alkuasetelma
Tallo hankeen iso ympyrä, johon kaikki leikkijät mahtuvat väljästi. Jaa porukka tasan 2-4 joukkueeseen. Tallo jokaiselle joukkueelle ympyrän ulkokehälle pieni kotipesä, joka on heidän oma makkaratehtaansa. Aluksi kaikki joukkueet menevät omaan tehtaaseensa.

Pelin kulku
Kun peli alkaa, kaikki ryntäävät ympyrään ja yrittävät raahata vastapuolen pelaajia omaan tehtaaseen makkaralihaksi. Kun on joutunut tehtaaseen, sieltä ei enää pääse peliin.

Makkaratehdasta pelataan, kunnes ympyrässä on jäljellä enää yhden joukkueen jäseniä tai kunnes jostakusta vuotaa verta. Se joukkue voittaa, jolla on tehtaassaan eniten makkaranlihaa.

Rajoitukset pelitaktiikkoihin
Aseitten käyttö on kielletty.

2. Big Brother -piiri

Alkuasetelma
Tallo hankeen iso ympyrä, jonka kehälle mahtuvat kaikki pelaajat seisomaan noin kahden metrin välein. Aluksi kaikki seisovat kehällä tasaisin välein.

Pelin kulku
Kun peli alkaa, kilpailijat lähtevät juoksemaan myötäpäivään ja yrittävät ottaa edellä juoksevan kiinni. Hänet tönäistään hankeen. Takana olevaa ei saa tönäistä, vaan häntä pitää paeta. Suuntaa ei saa vaihtaa.

Jos kompastuu omiin jalkoihinsa, saa palata peliin. Jos joutuu tönäistyksi, on ulkona pelistä.

BB-piiriä pelataan, kunnes ympyrässä jäljellä kaksi kilpailijaa. Sen jälkeen he saavat vaihtaa juoksusuuntaa. Se voittaa, joka on viimeisenä pystyssä.

Rajoitukset pelitaktiikkoihin
Ympyrässä ei saa oikoa. Seipäitten ja keihäitten käyttö on kielletty.

3. Greenpeace

Alkuasetelma
Peliin tarvitaan puu, jonka ympärillä on tarpeeksi hankea. Jaa porukka puoliksi kahteen joukkueeseen. Kummallakin on peliaikaa kaksi minuuttia.

Ensin joukkue A tarttuu kiinni puuhun mahdollisimman tiukasti. Kun B:n peliaika alkaa, sen tehtävänä on kahdessa minuutissa repiä irti puusta niin monta vastustajaa kuin on mahdollista. Vastustajat saavat rynnätä takaisin kiinni puuhun, eli käytännössä heidän päälleen on jäätävä istumaan.

Kun kaksi minuuttia on kulunut, on A:n vuoro kiskoa B:n jäseniä irti puusta. Se joukkue voittaa, joka sai revittyä enemmän irti ihmisiä.

Rajoitukset pelitaktiikkoihin
Köysien ja kahleiden käyttö on kielletty.

* * *

Miksi ihmeessä kerron tällaisia huuhaajuttuja? Siksi että meillä aikuisilla on liian vähän tilaisuuksia leikkiä ja peuhata.

Kunnon kontaktitemmellys tekee hyvää muillekin kuin partiolaisille. Kokeilkaa vaikka.

2 kommenttia

  1. Mitäpä jos tällä viikolla haastan asiakkaan BB-peliin? Syventäisikö se asiakassuhdettamme vai eikö minun tarvitsisi enää koskaan ajaa hänen luokseen? Ehkä kannattaisi kokeilla.

    Jos löydän sisäisen sankarini toteuttamaan tämän, lupaan raportoida tuloksista tänne.

    1. Toki kannattaa kokeilla. 🙂 Mieluusti ilman varoitusaikaa: kaadat hänet yhtäkkiä hankeen ja juokset karkuun.

Kerro oma kantasi

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.