Tänään klo 21-23 on suora tv-lähetys kuntavaaleista Ylen Ykkösellä – ja sama setti näkyy myös Areenassa. Studiossa istuvat tentattavina pienpuolueiden haastajat.

Istun jälleen kisastudiossa kommentoimassa poliitikkoja Reijo Ruokasen ja Jussi Lähteen kanssa. Keskustelu jatkuu myös verkossa. Reijo isännöi yle.fi-sivuja, Jussi Ylen FB-sivuja, ja minä kommentoin Twitterissä hashtagilla #Kuntavaalit. Tervetuloa mukaan vaihtamaan mielipiteitä!

Sotkin muuten päivällä vihreän esiintymismekkoni, kun leivoin siskolleni syntymäpäiväkasoja. Vyötärölläni on siis rasvatahra, mutta ehkä se ei näy tv-kuvassa. Jos näkyy, niin muistuttakaa asiasta Twitterissä salakoodilla #leipuri. Asettelen sitten mekon paremmin.

8 kommenttia

 1. Arvoisa neiti Kortesuo,
  Teidän esiintymisenne ja kommenttinne olivat jälleen tämäniltaisenkin kuntavaali- aiheisen hedelmäsopan todellisia ”sattumia”. Pidimme kovasti reippaasta palautteestanne keskustelijoille sekä pirteästä olemuksestanne.
  Toivottavasti saamme seurata toimintaanne myös tulevaisuudessa.

  1. Jean, lämmin kiitos kommentistasi ja tervetuloa blogiini!

   Ilo kuulla, että olet pitänyt osuudestani. Samaa kamaa on tarjolla vielä ensi torstaina, jolloin paikalla ovat isojen puolueiden johtajat. Ensi torstaina saan olla kriittisempi, kun väittelijät ovat kokeneempia.

   Aion muuten katsoa perjantaisen tallenteen viikonloppuna ja analysoin sen itsekriittisesti. Pyrin petraamaan esiintymistäni ensi torstaita varten.

   Tarkennuksena vielä mainittakoon, että neiti Kortesuo on itse asiassa rouva – joskaan asialla ei juuri ole väliä ammattini kannalta. 🙂

   1. Tämäkin ( torstai 25.10 ) esiintyminen meni oikein hienosti. Keskustelukin oli kiihtyneen mielyttävää. Tosin lokaa olisi saanut lentää reilusti enemmän. Pikku riita tai jopa tappelunpoikanenkin olisi vain lisännyt äänestysaktiivisuutta. P.S; Ei hätää vaikka neiti Kortesuo onkin rouva. En ole titteleille perso vaikka suomalaiset niitä nykyään niin kaihtavatkin. Miksi läppärin kannessa on ”Ilves ym.” teksti? Onko syynä jääkiekko vai moottorikelkkailu harrastus?

    1. Kiitos mukavasta palautteesta!

     Läppärini kannessa lukee ilves13.fi, joka on Hämeen Partiopiirin ensi kesän leirin nettiosoite. Ilves13:lle on tulossa 4000 partiolaista, ja olen ottanut tavakseni puffata leiriä kaikissa julkisissa esiintymisissä.

 2. Sanotaanko näin, että eilinen vaalitentti oli ihan viihdyttävä (pitkälti sillä ”aivot narikkaan” -tyylillä). Ilmeisesti tällainen pienpuolueiden johtajien kuntavaalitentti on tärkeää lähinnä näille puolueille itselleen, sillä eihän tuo show auttanut lainkaan ehdokkaan, tai oikeastaan edes puolueen valinnassa! No tämä toki liittyy osin siihen, mitä kommentoin edelliseen postaukseen. 😉

  1. Juu, kokematon esiintyjä vakuuttaa aika harvoin. Varsinkin Terttu Savola ja Marjukka Kaakkola tekivät varsin onnettoman vaikutuksen väittelytaidoillaan.

   Itse tykkäsin Piraattipuolueen Harri Kivistöstä. Hänellä oli hyviä näkökulmia, eikä hän ollut niin populistinen kuin muut.

   Uskon, että Piraattipuolueella on mahdollisuus ”tehdä vihreät” eli kasvaa tasaisesti keskisuureksi puolueeksi. Perussuomalaisten jytkyyn he tuskin yltävät, koska siihen tarvitaan paljon karismaattisempi sanaseppo – vai pitäisikö sanoa ”sanasoini”?

   1. Itse vaikka olenkin Piraattien kannattaja ( sekä ilmeisesti myös puolueen jäsen ) pelkään että puolue profiloituu liiaksi yhdenasian ( joka lisäksi on suurelle osallle väestöä sangen hämärä jos ei suorantaan tunetematon ) liikkeeksi ja kuihtuu. Hra. Kivistö on ihan ”mukiinmenevä” pj. mutta ei kiinnosta kansaa. Olisin valmis vaikka maksamaan puolueen varoista kuukausipalkkaa jos vaikka tämä nyt tälläkertaa vaaleissa rannalle jäänyt missi Jasmin Mäntylä alkaisi hoitaa näitä vastuunalaisia edustustehtäviä.
    Suomen kansahan kaipaa myös omaa ”PRINSESSAHAHMOA” Ruotsin Victorian vanaveteen. Saisi iskettyä kaksi kärpästä yhdellä iskulla.

    1. Prinsessahahmo olisi loistava idea! 🙂 Sitä paitsi Piraatit on profiloitunut nuorten miesten puolueeksi, joten tunnettu piraattinainen tekisi puolueelle hyvää.

     Luulen, että Jaana Pelkonen olisi ollut hyvä keulakuva Piraateille. Hän ikävä kyllä valitsi Kokoomuksen, mutta Pelkosen kiinnostus peleihin, pirteä olemus ja positiivinen asenne olisivat olleet mannaa myös Piraateille.

Kerro oma kantasi Kommentointiohjeet?

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.