Kyllähän tappaminen oikeuttaa tappamisen

Katleena Kortesuo

Jälleen kerran on viaton koirarukka rääkätty kuoliaaksi. Ääliöt asialla.

Ja jälleen kerran rääkkääjät uhataan tappaa. Ääliöt asialla.

Toki minuakin pistää vihaksi silmitön väkivalta, mutta en kirjoittele nettiin nimellä saati nimimerkillä tappouhkauksia tai väkivallankehotuksia. Jos olisin valmis kostamaan väkivallalla väkivallan, en olisi yhtään sen parempi kuin koirantappajat.

Uhkailut eivät ole edes mielekäs tapa purkaa aggressioita, koska moni ottaa puheet todesta. Jos koirantappajat raivostuttavat – niin kuin useimpia normaaleja ihmisiä raivostuttaa – on parempi mennä hakkaamaan nyrkkeilysäkkiä tai juoksemaan höyryt pois pihalle.

Sanallinen väkivalta on henkistä väkivaltaa. On turha vedota siihen, että "mä vain purin paineita", "sehän nyt vain oli pelkkää puhetta" ja "en mä tota nyt oikeesti tarkottanut".

Haluaisitko oman lapsesi näkevän, että olet kirjoittanut Facebookiin "Tappakaa se lutka"?

1 kommentti

Kerro oma kantasi

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.