Lukusuositus: Otavan MMM-blogi

Katleena Kortesuo

Eksyin Otavan Mitä missä milloin -blogiin ja vietin siellä tovin. Postaukset joulukuulta 2009 olivat hieman alkeellisia viritelmiä, joissa yritettiin puffata Otavan kirjoja. Vajaassa vuodessa laatu on kuitenkin parantunut kummasti.

Päivitystahti on päässyt valitettavan hitaaksi, eikä keskustelua juuri ole. Päätoimittaja Mari Mikkola vastaa kommentteihin joskus myöhään, joskus ei ollenkaan. Ehkä juuri keskustelun puute on se, joka syö kirjoittajan motivaatiota.

Joka tapauksessa Mikkolan uudemmat postaukset ovat mainioita. Teksteistä huokuu sivistyneisyys ja hillitty huumori.

Postaussuosituksiani MMM-blogista:

Titaanien taistelu ilman titaaneja. ”Voi Perseus, mitä tekevät jenkit?”

Kreikan tuska. ”Mutta on myös drakhman toinen puoli.”

Sukupolvien seikkailut. ”Mies, joka esittää asiansa rauhallisesti ja selkeästi, puhuu viisaita mutta pystyy myös nopeaan toimintaan, mikä yhdistelmä!” (Mikkola ihailee Spockia.)

Blogin arkisto on kummallinen. Ensimmäiset kirjoitukset näyttävät olevat joulukuulta 2009, mutta kun avainsanoja klikkailee, pääsee näkemään tekstejä toukokuulta 2009 asti.

PS. Otava on yksi niistä kustantamoista, jonka kanssa minulla ei ole mitään tekemistä. Blogin nähtyäni taidan mennä tarjoamaan Mari Mikkolalle joitain tekstejä.

Kerro oma kantasi

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.