Mä oon tätä vanhaa kaartia

Katleena Kortesuo

Onko ensimmäisten joukossa ollut harrastaja parempi kuin uusi harrastaja?

Jostain syystä "mä olin ekojen joukossa" vaikuttaa ilmeisesti kehumisen arvoiselta:

Mä fanitin Madonnaa jo 80-luvulla.

Mä toin parkourin Suomeen.

Mä tein Thaimaan-reissuja jo 90-luvulla.

Mä omistin Mac-pyötäkoneen jo 90-luvulla.

Aivan kuin olisi jotenkin erityistä, että aloittaa harrastuksen ensimmäisten joukossa tai hyödyntää jotain keksintöä aikaisemmin kuin muut.

Aikaisuudella rehvastelu katoaa onneksi lopulta, kun harrastus on tarpeeksi vanha. Kukaan ei leuhki tähän tapaan:

Mä fanitin Sibeliusta jo 80-luvulla.

Mun isoäiti toi taitoluistelun Suomeen.

Mun esi-isä teki Tukholman-reissuja jo 1800-luvulla.

Mä omistin auton jo 90-luvulla.

Tai hetkinen.

Jos "ekana olo" on meriitti, tässähän ei tarvitse muuta kun kehittää uusi harrastus ja ryhtyä patsastelemaan sen avulla.

Mä olen luonut Suomeen horoskooppipyöräilyn!

Horoskooppipyöräilyssä valitaan sopiva pyöräreitti oman horoskoopin ja kuun asennon mukaan.

Enää pitää perustaa blogi horoskooppipyöräilylle. Ryhdy seuraamaan! Kai sinäkin haluat olla ekojen joukossa?

5 kommenttia

 1. Aivan. Mitä järkeä olisi kehuskella Tukholman reissuilla 1800-luvulla kun minun esi-isäni purjehti sinne jo 1500-luvulla?

  1. Ja joku nokittaa tähän, että hänen viikinkiesi-isänsä löysi Amerikan. Loputon suo.

 2. Älähän nyt. Kyllä tienraivaajia tarvitaan. Jos Timo T. A. Mikkonen ei olisi aikoinaan tuonut Madonnaa koko Suomen kansan tietoisuuteen, niin eukon kiertue kiertäisi nyt ja jatkossa Suomen yhtä kaukaa kuin taidepiirit Guggenheimin torppauksen jälkeen.

  1. Juu, tienraivaajia pitää ilman muuta olla.

   Sen sijaan en kestä sitä, että joku mainostaa olevansa tienraivaaja. Timo T. A. Mikkonen on muuten tästä ilmiöstä aivan loistava esimerkki.

 3. Tosikon kommentti: Ei se ensimmäisten joukkoon ehtiminen vaan erilaisuus. Ensimmäiset harrastajat ovat usein päätyneet asian pariin siksi, että he ovat siitä aidosti kiinnostuneita tai ovat nimenomaan halunneet olla marginaalissa eivätkä valtavirrassa. Jos harrastus sitten nousee pinnalle, heitä luullaan helposti vain ohimenevän muoti-ilmiön perässähiihtäjiksi. Se voi tuntua ärsyttävältä etenkin harrastukseensa vakavasti suhtautuville tyypeille.

  Esim. ”Ai sullakin on tollanen keskiaikapaita, mä ostin samanlaisen just Anttilasta kummitytölle synttärilahjaksi, sekin tykkää siitä Game of Thronesista”.

Kerro oma kantasi

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.