Mies, aseta minulle rajat!

Katleena Kortesuo

Vakiolukijat jo arvasivat, että otsikko ei ole oma mielipiteeni. Miehen tehtävänä ei ole asettaa naiselle rajoja, vaan ihmisen tehtävänä on asettaa toiselle ihmiselle rajoja.

Facebookissa on tänään jaettu kaksi vuotta vanhaa haastattelua, jossa psykologi Tony Dunderfelt vaatii miehiä asettamaan naisille rajat.

Dunderfelt tarkentaa, että mies ei saa olla ylimacho mutta ei myöskään tahdoton nyhverö. Olen samaa mieltä – mutta kantani koskee myös naisia. Elämässä ei pärjää sellainen nainen saati mies, joka joko jyrää toiset alleen tai myötäilee kaikessa toisia.

Hyvä ihmissuhde* on välillä joustamista ja välillä napakkaa luovuttamattomuutta.

Dunderfelt kertoo, että moderni nainen kaipaa parisuhteeseen vastusta, ei vastustajaa. Olen tässäkin samaa mieltä – tosin sääntö pätee myös miehiin. Ei yhdenkään ihmisen kuulu saada tahtoaan läpi kaikkialla ja joka paikassa, olipa hän nainen tai mies.

Hyvä ihmissuhde* on vastuksen antamista puolin ja toisin.

* Yhtä hyvin parisuhde kuin bisnessuhde.

Kerro oma kantasi

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.