Minulla on ilo, ei tunnetta

Katleena Kortesuo

Kirjoitin jälleen Retoriikan kesäkoulun blogiin: Minulla on ilo, ei tunnetta.

En tiedä, kaipaatteko EOT-blogiin näitä muualle rustaamiani vieraspostauksia, mutta tein sen nyt kuitenkin. Sanokaa, jos tällainen "Kurkkaa tuonne muualle" -henkinen postaus on ärsyttävä.

11 kommenttia

 1. Hei Katleena,

  minusta on ainakin mukava että ilmoitat muualle tekemistäsi kirjoituksista myös tänne, sillä itse ainakin seuraan ainoastaan tätä blogia. Tekstejäsi on kuitenkin aina mukava lukea ja näin ne eivät jää välistä tietämättömyyden vuoksi.

  Tomi

 2. Hei Katleena!

  Sehän tuo mukavasti vaihtelua, kun postaus onkin jollain toisella sivustolla, mutta kerrot siitä täällä. Jatkahan vaan samaa rataa.

  Mukavan vaihtelevia ja monipuolisia postauksia kirjoittelet. Aktiivinen uusien postauksien julkaiseminen on isoa plussaa. Lähes mikään ei ole niin ärsyttävää kuin se, että löytää hyvän blogin, jota päivitetään vain silloin tällöin. Toinen hyvä puoli kirjoituksissasi on se, että kirjoitat yleensä ytimekkäästi, jolloin postauksen lukemiseen ei tarvitse varata aikaa kuin pieni hetki (vrt. näihin 1 – 2 kpl A4 kerran kuussa kirjoittelijoita – postauksen julkaisu tulee usein ”juuri väärään hetkeen”).

  Hyvää pääsiäistä kaikille!

  P.S. Olin vissiin unohtanut käyttäjätunnuksen tai salasanan niin tulipa kokeiltua ”anonyyminä”. 🙂

  P.P.S. Kotisivu-kohdassa ei saa vissiin olla ääkkösiä (muutoin herjaa).

 3. Ärsyttää suunnattomasti, kun kirjoitat toiselle sivulle siksi, että puhelimeni muisti täyttyy enkä pääse avaamaan uutta ikkunaa. Vai olenko niin kömpelö tekniikan osalta, etten hallitse tätä masiinaa, olenhan jo yli kuusikymppinen! Aktiivisesti luen Katleenan blokia, ihanan koukuttava!

 4. Jee, kiitos kommenteista! Hyvä kuulla, että tuollaiset "Kurkkaa muualle" -postaukset eivät haittaa teitä.
  Malla, koeta kestää puhelimen kanssa. 🙂 Tekniikka on joskus raivostuttavaa.

 5. Tällainen ”kato tuolta” toimii. Katsoin ja ymmärsin, miksi Idols-ohjelman ilmaisu ”et ole mukavuusalueellasi” vaikuttaa pöljältä.

 6. Olipa tosi hyvä herättely tuo ”Minulla on ilo olla täällä” -huomio. Siihen on korva niin tottunut, että en koe sitä omituisena, mutta nyt kun vertasit sitä parempaan tapaan sanoa, niin eron tajusi.

  Ei haittaa toisiin blogeihin linkittely. Jos seuraa aktiivisesti jonkun blogia, pitää luultavasti myös toisistakin blogeista, joihin kirjoittaja postauksiaan rustaa.

  1. Minullakin korva heräsi tuohon puheen aloituskliseeseen vasta, kun korjasin erään asiakkaan kirjoittamaa puhetta. 🙂
   Sen voisi muuten sanoa ihan vain muodossa "olen iloinen". Sekin olisi vakuuttavampaa kuin "minulla on ilo".
   – Linkkaan siis jatkossakin muualle tekemiini rustauksiin.

 7. Hyvä postaus! Siis tuo linkittämäsi. Olen samaa mieltä. Ihmettelen, mihin tuota kiertelyä ja hymistelyä tarvitaan. Ehkä puhuja / kirjoittaja epäröi tuoda mielipiteitään esiin ja siksi ulkoistaa kaiken sanomisensa? Nyt kun asian toit esiin niin pistääpä muuten suun mutruun.

  1. Kiitos kommentista: hyvä kuulla, etten ole ainoa, jolla kiertely särähtää korvaan.
   Meillä suoraan puhumisen kulttuuri on kuihtunut. Joko välttelemme ja väistelemme tai sitten töksäytämme niin suoraan, että toinen osapuoli loukkaantuu. Niiden välimuoto – avoin, suora kommunikaatio – on aika vähissä nykyään.

  1. I'm sorry but there's no English version available. You can try the Google or Bing Translators, but they don't work very well. 🙁

Kerro oma kantasi

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.