Olen aina vastustanut ihmisten lokerointia.
”Naiset eivät ymmärrä mitään autoista / urheilusta / koneista.”
”Miehet eivät ymmärrä mitään sisustamisesta / ruuanlaitosta / lastenhoidosta.”
Tuollaiset taustaoletukset rajoittavat elämää ja mahdollisuuksia aika rajusti.
Toisaalta miespuolisista kavereistani suurin osa tuntuu pitävän jääkiekosta tai jalkapallosta. Se on omituista, koska minulla on vain fiksuja kavereita, ja silti he pitävät ääliömäisistä lajeista.
Sen sijaan naispuolisista kavereistani aika moni ymmärtää sisustamisen päälle – ja sehän on täysin ymmärrettävää, koska kaunis koti tuo mielenrauhaa ja esteettistä mielihyvää.
Missä minä olinkaan? Ai niin, ihmisten ja asioiden lokeroinnissa.
Sitä ei siis saa tehdä.
🙂 Kaiken ympärillä olevan jäsentämiseksi on vain yksinkertaisesti pakko harjoittaa jonkin verran lokerointia. Ja onhan niitä tilastollisikin faktoja olemassa, joiden perusteella erilaiset stereotypiat ovat syntyneet. Viisautta on osata lokeroida yleistämättä.
Paremmat, ei-yleistävät oletukset:"Naiset eivät usein ymmärrä mitään autoista / urheilusta / koneista.""Miehet eivät usein ymmärrä mitään sisustamisesta / ruuanlaitosta / lastenhoidosta."
Kiitos kommenteista!Totesin jo aiemmin jossain postauksessa, että ryhmä ihmisiä muodostaa tietynlaisen yksilön. Niinpä tietynlainen yleistäminen voi joskus osua kohdalleen, kun ajattelee ryhmää, mutta yleistystä ei saisi kohdistaa yksilöön itseensä.
Itseäni ei penkkiurheilu kiinnosta pätkääkään mutta rouva katsoi mm. kaikki Suomen pelit olympialaisista. Lisäksi hän toimii erään kiekkojoukkueen fanclubin hallituksessa.Itse ymmärrän vähän sisustamisen päälle mutta mun ei tarvi tehdä sitä, koska rouva tekee sen paremmin 😉