Näppäinkomennot IRL

Katleena Kortesuo

Kuten edellisessä postauksessani totesin, olen näppäinkomentoaddikti. Seuraava episodi pakotti minut kuitenkin miettimään, olenko mennyt liian pitkälle:

Tein töitä, ja edessäni pöydällä oli avoin läppäri sekä aukinainen mappi täynnä opiskelupapereita. Tarkoituksenani oli järjestellä kansion papereita, mutta tein kohtalokkaan erehdyksen. Kun olin vapauttanut kansion solkimekanismin, totesin avanneeni kansion väärästä kohdasta. Niinpä yritin kääntää valtavaa nippua papereita toiselle puolelle.

Koska soljet olivat auki, koko kasa papereita alkoi hitaasti valua kansiosta lattialle.

Estinkö papereiden putoamista polvellani? Yritinkö napata nipusta kiinni käsilläni?

Eip.


Vaistomainen reaktioni oli, että painoin läppärin näppiksestä Ctrl + Z.

7 kommenttia

  1. Haha!:D Itse yritin R-ohjelmointikurssin jälkeen koneellakin julkaista tekstiä painamalla Crtl + R enterin sijaan. Eipä toiminut!;)

  2. Minä luulin vitsiksi, kun luin lapsenlapsesta, joka ukin kirjoituskonetta koetettuaan hihkaisi ”Hei tämähän on reaaliaikainen printteri…..”

  3. Hehee, teknologia tuottaa omituisuuksia omaan käytökseen!Olen joskus itse yrittänyt tuijotella ompelukoneen kulmaa siinä toivossa, että kellonaika näkyisi samalla tavalla kuin tietokoneen ruudulta 🙂

  4. Lämpimät kiitokset tuesta!Pelkään pahoin, että jos kotonamme syttyy tulipalo, menen paniikissa läppärille ja painan Ctrl + Z.

  5. Hmm… hiirenkäyttäjä taas voi haksataa tyhjentämään windowsin roskalaatikon, kun keittiössä haiskahtaa 🙂

  6. Tuo oli hyvä jatko! Ilmankos meidän keittiön roskakori tursuaa jätteitä, kun minä olen vain klikkaillut hiirellä tuota virtuaaliroskakoria. 🙂

  7. Kävi kerran samalla tavalla kun piirsin ihka aidolla lyijykynällä. Vedin vähän huonon viivan ja ajattelin heti omppu+Z päässäni. Jep, mäkillähän sitä tulee istuttua. 😛

Kerro oma kantasi

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.