Oi verokarhu, onko tämä ansa?

Katleena Kortesuo

Talouselämä kertoi Keskisuomalaisen uutisoineen, että pullonkeräystuloista pitää maksaa vero. Eihän tämä sinänsä ole mikään ihme. Kaikesta tulosta pitää maksaa vero, paitsi jos tulot ovat pieniä.

Sen sijaan kannattaa ihmetellä veroilmoituksen rastitettavaa ruutua "Veronpalautukseni saa käyttää puolison hyväksi." Jos siis avioparista toinen saa kymppitonnin mätkyjä ja toinen saa kymppitonnin palautusta, voi laittaa rastin ruutuun: sen ansiosta palautukset kuittaavat mätkyt.

Eikös tämä ole lahja, joka on veronalaista tuloa?

Verotuksessahan puolisoiden tulot ovat erilliset, ja kaikista suurista lahjoista on ilmoitettava verottajalle.

Verottaja ei kai vielä ole huomannut tätä porsaanreikää, mutta parhaimmillaanhan se voisi ottaa tästä kymppitonnista 7 % lahjaveroa, jolloin pariskunnan maksettavaksi jää 700 euroa mätkyjä. Vai onko tämä veroilmoituksen rastitettava ruutu se ainoa poikkeus, jolloin lahjaveroa ei peritä?

Olemme siippani kanssa rastittaneet ruudut joka vuosi puolin ja toisin, mutta ehkä tämä on ansa? Jonain kauniina verotusvuonna karhu tulee ja ottaa siitä lahjaveron.

1 kommentti

  1. Just juu, no saapahan verottaja uutta valvottavaa ja työttömät töitä kun niitä palkataan kauppoihin vahtimaan ja kysymään palautatko omia vai kerättyjä pulloja/tölkkejä 😀

Kerro oma kantasi

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.