Opetusvideo yritystaloudesta

Katleena Kortesuo

Olin tiistain kotona pitämässä muksujen sairastupaa. Aamupalalla esikoinen mietti, että ananaskirsikat olivat alennuksessa, koska flunssakautena ihmiset tarvitsevat paljon vitamiineja.

Tästä päädyimme keskustelemaan yritystaloudesta. Mitä syitä on antaa alennusta ja mihin ne ananaskirsikoista maksetut eurot menevät?

Tuloksena oli neliminuuttinen opetusvideo yritystaloudesta. Vaihdoimme ananaskirsikat mansikoihin, koska leikkihuoneen rekvisiitasta ei löytynyt ananaskirsikoita. (Yksi kouluttajan työn tyypillisimmistä ongelmista on koulutustilan puutteellinen varustus.)

13 kommenttia

 1. Ihan loistavaa! Tykkäsin erityisesti hillontekijästä ja juhliin saapuvasta barbapapa laumasta. 🙂 Voi kumpa kaikki esimerkit asiasta kuin asiasta olisivat aina yhtä perusteltuja ja perusasioissa tarkkoja, moni asia sujuisi paljon paremmin. Ja voi kumpa kaikki lapset oppisivat jo kotona, että mikä on reilua ja mikä epäreilua. Hienoa! 🙂

  1. Kiitos kivasta palautteesta!
   Tällaisia voisi tehdä lisääkin sitä mukaa, kun lapset kyselevät asioita. Seuraavaksi lienee tulossa "Kuinka Barbat tekevät lapsia" -opetusvideo. 🙂

 2. Olipa hyvä opetusvideo. Lapsikin sen tietää, miten toimitaan reilusti. Miksi se on meille aikuisille niin vaikeaa, kysyn vaan.

  1. Anitta, kiitos kommentista ja tervetuloa blogiini!
   Reiluus on kiinnostava ilmiö bisneksessä. Jostain syystä osa yrittäjistä kuvittelee, että reiluus olisi jotenkin tappiollista ja itseltä pois.
   PS. Kiitokset monista makeista nauruista, joita olet saanut aikaan Tomaatteja Tomaatteja -festareilla.

 3. Loistava, reiluus vs. laatu…. itseasiassa olisi hyvä saada lasten ja Barbapapojen näkemys asiakaspalvelusta osana kokonaistarjoomaa, miten se vaikuttaa tuotteiden tai palveluiden (toistuvaan) kysyntään…

  1. Joo! Asiakaspalvelun merkitys on tärkeä juttu. Otan sen asialistalle toimittajaryhmäni kanssa.

 4. Tosi kiva video, tuli hyvä mieli ja nauratti pitkään. Kiitos! Oli pakko linkittää eteenpäin 🙂

  Olen vankasti sitä mieltä, että osa kauppiksen pääsykoekirjoista pitäisi korvata tällaisella videomateriaalilla.

  1. Hauska kuulla! Meillä on tänäänkin sairastupapäivä, joten toivottavasti ehdimme tehdä toisen opetusvideon.

 5. Toivottavasti lapset muistavat isompina, että ei ole reilua rohmuta äiskän asiakkaita. Muuten on edessä varhaiseläke.

  1. Hehee, täytyy toivoa, että lapset jatkavat aikanaan asiakkaitteni parissa. 🙂 Se on kuitenkin vain kaino toive, ei käsky.

 6. Olipa hauska ja opettavainen video. Toivottavasti teette näitä lisää.

 7. Kiitos kivasta palautteesta! Teemme ilman muuta lisää, mutta tahti on hidas, koska täytyy edetä muksujen ehdoilla.
  Viimeksi filmausyritys kaatui siihen, että kahdelle nallelle tuli tappelu. 🙂

Kerro oma kantasi

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.