Spoiler alert: Pakohuonearvosteluni eivät sisällä nopeuttavia tietoja, valokuvia huoneista eikä tehtävien ratkaisuja. Arvosteluni eivät siis auta huoneiden ratkomisessa – mutta toki ne väkisinkin kertovat huoneesta jotain yleistä. Postaukset usein esimerkiksi paljastavat, onko huone useampiosainen tai millaista rekvisiittaa siellä on. Jos et halua tietää huoneesta yhtään mitään (siis yhtään mitään), älä lue tätä postausta. Joskus saan huoneet ilmaisena näytteenä, joten kerron aina hintatiedon kohdalla, mitä olen maksanut huoneesta.

* * *

23) Legacy, Tampere, Lockdown

 • Tarina: Isoisän testamentti on kadonnut. Löydätkö sen ajoissa, ennen kuin valtio ottaa perinnön haltuunsa?
 • Milloin: Joulukuussa 2017.
 • Ryhmä: Kaksi aikuista ja kaksi lasta (10- ja 12-vuotiaat).
 • Tulos: Pääsimme ulos jo ajassa 36.05.
 • Käytetyt vinkit: Kaksi.
 • Vaikeusaste palveluntarjoajan mukaan: 4/5. (Itse arvioisin 2/5 tai 3/5.) Ulospääsyprosentti on noin 40.
 • Hinta: neljältä hengeltä hinta oli 90 euroa, kun joukossa oli yksi 7–11-vuotias. Neljältä yli 12-vuotiaalta hinta olisi ollut 95 euroa.
 • Pulmien arvosana: 7.
 • Huoneen visuaalisuuden arvosana: 8.
 • Tarinan arvosana: 8,5.
 • Huoneen ulkoisten fasiliteettien ja toimintojen arvosana: 9.
 • Perustelut: Huone oli yksiosainen ja varsin suoraviivainen. Pulmat koostuivat etupäässä kirjain- ja numerolukoista, mutta onneksi niitä sai kasata useammasta osasta. Jäimme jumittamaan yhteen pulmaan, koska esikoisemme oli hitusen liian lyhyt pitämään erästä objektia oikeassa asennossa. Tajusimme vasta myöhemmin, että esineen väärä asento antoi tulokseksi väärän koodin. Olisin kaivannut huoneeseen gadgetteja ja joitain yllätyksellisempiä elementtejä. Tykkäsin silti tarinasta ja testamenttiajatuksesta. Huoneen sisustus oli uskottava ja sympaattinen vaarinmökki. Sekin oli kivaa, että homma ei mennyt rojujen penkomiseksi, vaan sisustus oli maltillinen. Suosittelen Legacya ensikertalaisille ja lapsiperheille, mutta en kokeneille tiimeille.

Ensi viikolla on muuten jännää. Menen maanantaina seuraamaan kokeneen pakohuonetiimin toimintaa, tiistaina testaan ekaa kertaa kauhuhuonetta, ja keskiviikkona onkin pakojuna eli escapetrain. Muista seurata settiä VR:n Facebook-sivuilla!

4 kommenttia

 1. Hei!

  Mikä on ”gadget”? Mulla on kuvitelma, mitä tuolla tarkoitetaan, mut en oo täysin varma.

  Pakohuoneet on koukuttavia ja myös nämä arvostelut antaa niihin uusia näkökulmia. 🙂

  1. Hyvä kun kysyit! Gadget eli proppi on sähköinen vimpain, joka on rakennettu varta vasten kyseistä pakohuonetta varten. Niitä on vaikka minkälaisia, joten listaan pari esimerkkiä:

   * Esineeseen kätketty tunnistesiru, joka avaa magneetilla lukitun oven, kun esinettä pitää oikeassa asennossa magneettilukon edessä.
   * Hyllyssä olevat kolme koloa, joihin pitää asentaa tietyt maljakot oikeassa järjestyksessä. Kun oikeat maljakot on laitettu oikeisiin koloihin, salaovi aukeaa viereisessä huoneessa.
   * Ovi, joka toimii äänitunnisteella: ovi aukeaa, kun siihen koputtaa juuri oikeassa rytmissä.

   Mahtavaa kuulla, että arvosteluistani on ollut hyötyä. Yritän ehtiä tehdä tällä viikolla vielä pari lisää. 🙂

 2. Kiitos! Esimerkkien kautta selvisi. Olin luullut väärin. 😀 Tuttuja mekanismeja ja aina yhtä hauskoja.

  Sun arvostelujen perusteella oon päätynyt kysymään, tuleeko ryhmät huoneesta ulos ilman vihjeitä. Kerran sain vastaukseksi, että 1-2% tulee ajoissa ulos ilman vihjeitä. Kysyin sitten vihjettä, kun oltiin jumissa. Vihje auttoi, vaikka ois vaan pitänyt olla huolellinen. Ja! Ois menty ilman vihjettä hall of fameen. Heillä oli tapana arvioida ajat vielä käytettyjen vihjeiden perusteella. Sinällään ehkä reilua, mut kyllä harmitti. Liekö yleinen tapa tuo?

  1. Aaa, toikin on kiinnostavaa! Yleensähän Hall of famessa ovat nopeimmat ajat, vaikka niihin olisikin käytetty vihjeitä. Taulukosta voi sitten katsoa, mikä aika on saatu millaisilla vihjemäärillä.

Kerro oma kantasi Kommentointiohjeet?

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.