Spoiler alert: Pakohuonearvosteluni eivät sisällä nopeuttavia tietoja, valokuvia huoneista eikä tehtävien ratkaisuja. Arvosteluni eivät siis auta huoneiden ratkomisessa – mutta toki ne väkisinkin kertovat huoneesta jotain yleistä. Postaukset usein esimerkiksi paljastavat, onko huone useampiosainen tai millaista rekvisiittaa siellä on. Jos et halua tietää huoneesta yhtään mitään (siis yhtään mitään), älä lue tätä postausta. Joskus saan huoneet ilmaisena näytteenä, joten kerron aina hintatiedon kohdalla, mitä olen maksanut huoneesta.

* * *

34) Kaksoisagentti X, Helsinki, Amazed Games

 • Tarina: Sinua epäillään Neuvostoliiton pettämisestä ja salaisen kemiallisen aseen varastamisesta. Löydätkö aseen ja paljastatko oikean syyllisen?
 • Milloin: Helmikuussa 2018.
 • Ryhmä: neljä aloittelijaa ja ensikertalaista eli Saara, Minna, Liisa ja Eve sekä minä (kaikki viestinnän ammattilaisia eli käytännössä kaikkivoipia yli-ihmisiä)
 • Tulos: Pääsimme ulos täpärästi ajassa 59.07. Olimme jo vaipua epätoivoon, mutta onneksi selvisimme.
 • Käytetyt vinkit: Kaksi pyydettyä ja kaksi kaupan päälle.
 • Vaikeusaste palveluntarjoajan mukaan: 3/5. Ennätykset 40–42 minuuttia.
 • Hinta: viideltä hengeltä 135 euroa.
 • Pulmien arvosana: 8,5.
 • Huoneen visuaalisuuden arvosana: 9.
 • Tarinan arvosana: 9,5.
 • Huoneen ulkoisten fasiliteettien ja toimintojen arvosana: 9-.
 • Perustelut: Nettisivuilta löytyy selkeät esittelyt, vaikeustasot ja ennätykset. Ajanvarauksen käytettävyys voisi olla parempi. Huone edustaa pakohuoneiden ensimmäistä aaltoa, eli se on lukkopainotteinen. Lukkoja ei kuitenkaan ole kohtuuttomasti, vaan mukana on myös gadgeteja. Starttimme oli räjähtävän hyvä, ja selvitimme puolet huoneesta supernopeasti. Sen jälkeen jumitimme lähes 20 minuuttia, koska tein ihan itse typerän oletuksen, jota en tarkistanut. Lopulta pääsimme pelinohjaajan vinkin avulla oletukseni yli, ja sitten homma lähti taas rullaamaan. Teimme silti vielä kaksi mokaa ihan vain huomaamattomuuttamme (aina pitäisi tarkistaa joka paikka kunnolla). Huoneessa oli pari nokkelaa gadgetia, vaikka se olikin lukkopainotteinen. Onneksi lukot ja niihin liittyvät vihjeet olivat silti kekseliäitä, joten vaikeusaste ei syntynyt lukkopaljoudesta vaan vihjeiden pureskelusta. Mukana oli pari rekvisiittaa, joiden merkitystä emme tajunneet. Joko ne olivat turhaa hämäystä, tai sitten ohitimme vihjeet vahingossa. Huone oli moniosainen, sisustus oli osuva, ja äänimaailma säesti tarinaa. Jos huonetta vertaa muihin ensimmäisen aallon huoneisiin, se olisi arvosanaltaan erinomainen. Sen sijaan nykykokemukseni valossa Kaksoisagentti X yltää ”enää” hyvään keskitasoon. Erittäin onnistunut huone, mutta ei Amazedin huipputasoa. Koko muu pelaajaporukka oli aivan liekeissä, joten suosittelen huonetta aloittelijoille ja ensikertalaisille. Kokenutkin pelaaja saa kyllä kicksejä, vaikka Amazedin monimuotoisuus pakohuoneiden tekijänä ei aivan ole kukassaan vielä tässä huoneessa.

Seuraava pakohuonearvostelu tulee Hämeenlinnasta helmikuun lopussa. Sitä ennen nakkilistallani on tehdä pakohuonekirjan käsikirjoitus valmiiksi. Onneksi ei tule kiire.

Yhtään kiire. Juuri lainkaan.

* * *

PS. Huhtikuussa 2018 ilmestyy pakohuonekirja, ja se löytyy Kariston verkkokaupasta.

Kerro oma kantasi Kommentointiohjeet?

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.