Joku voisi kertoa minusta tällaisen faktan:

Katleena Kortesuo on tukistanut lapsia partioleirillä.

Väite on täysin totta. Tosin kyse oli näytelmätreeneistä, joissa harjoittelimme teatteritukistusta. Opetin partiolapsille, mitä pitää tehdä, jotta tukistus on uskottavan näköinen mutta kivuton. Harjoittelimme myös aidolta vaikuttavaa avokämmenlyöntiä suoraan kasvoihin. Tuloksena oli hurjia videoita.

Mutta totuus on vale silloin, kun jättää oleellista kertomatta. Tuo yllä oleva väite on toki totta, mutta jos kirjoittaja ei kerro teatterikontekstista, hän syyllistyy tahalliseen väärän kuvan antamiseen. Ja se on tismalleen sama asia kuin valehtelu.

Tänään petyin Ylen uutiseen, joka oli peräisin kokeneen politiikan toimittajan Pekka Ervastin kynästä. Uutinen käsitteli puolustusministeriön kansliapäällikön nimityskohua.

Uutisen mukaan Jussi Niinistö ilmoitti Rädylle kylmästi tekstarilla, että tämän työsuhde ei jatku:

Jussi Niinisto tekstari

Ervasti jätti mainitsematta, että Räty oli varta vasten pyytänyt tekstiviesti-ilmoitusta.

Artikkeli siis maalaa tarkoituksellisesti kuvan Niinistöstä kylmänä kommunikoijana ja huonona henkilöstöjohtajana. Tätä en pidä kovin neutraalina uutisointina.

Katleena tukistaa lapsia, ja Niinistö päättää työsuhteita tekstareilla. Paitsi että ei.

 

5 kommenttia

  1. Ohhoh! Ennen blogikirjoituksesi lukua ehdin ajatella juuri noin kuin kuvasit: Että Niinistö on kylmä kommunikoija ja huono henkilöstöjohtaja.

  2. Viestinässä minusta kaksi asiaa ratkaisee: mitä kerrot ja miten kerrot.

    Niin tapahtui tässäkin. Ei kerrottu kaikkea ja sopivalla sävyllä maalattiin ministerille sarvet päähän.

  3. Joo ja JSN:n puheenjohtaja on todennut, että meidän pitää sietää huonoa journalismia…

Kerro oma kantasi Kommentointiohjeet?

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.