Aina joulukuun alussa ompelen partiohuiveja uusille sudenpennuille. Huivit ovat mustaa kangasta, ja niihin tarvitaan oranssi kanttinauha ja oranssia ompelulankaa.

Homma on kivaa, mutta en ikinä osaa ostaa oikeita materiaalimääriä. Aina tulee hankittua jotain liikaa.

Joulukuu 2012: urakkana 12 huivia

Huivit tulevat valmiiksi, mutta yli jää kanttinauhaa 11 metriä, kangasta toisiin 12 huiviin ja lankaakin täysi rulla.

Joulukuu 2013: urakkana 10 huivia

Ostan uudet tarvikkeet ja muistan, että kanttinauhaa oli jonkin verran varastossa. Sen sijaan unohdan, että lankaa ja kangasta oli jo tarpeeksi. Huivit tulevat valmiiksi, mutta nyt jää yli kangasta 12+6 huiviin ja toinen lankarulla.

Joulukuu 2014: urakkana 16 huivia

Muistan, että lankaa on, joten en osta sitä. Sen sijaan ostan taas uudet kankaat, koska unohdan ne ylijääneet. Lisäksi kanttinauha loppuu kesken, koska sekoitin Pythagoraan lauseen ja hyvän sukkahousutarjouksen.

Tämänhetkinen tilanne:

 • 9 huivia valmiina, 7 kesken
 • 1 ylimääräinen lankarulla
 • 20 ylimääräistä huivipalaa mustasta kankaasta
 • 17 metriä kanttinauhaa puuttuu

Huomenna suuntaan kauppaan ostamaan kanttinauhaa. Lyödäänkö vetoa, että tulen kotiin kainalossani pelkkää mustaa kangasta?

 

6 kommenttia

 1. Tuohan kuullostaa ihan minulta. Kaapsista pursuaa erilaisia tarvikkeita. Esim. putkiklemmareita jne. Mutta kun tarvitsen niitä, niin kaikki on kateissa.

  Eilen menin kauppaan hakekemaan putkiklemmaria ja nyt parvekkeella on öljylyhty ilostuttamassa harmaata joulukuuta. Ja se putkiklemmari on edelleen jossain muualla kuin siellä missä sitä tarvitsisi.

  Kari…

  P.S. Koskakohan muistan pakata tuon meidän partiolaisen makuupussin takaisin pussiin viikonlopun leirin jäljiltä.

 2. Ei hemmetti, silloin kun minä olin pieni, oma huivi kiikutettiin omalle mammalle ommeltavaksi. Ja se oli sentään huomattavasti tuota yksinkertaisempi. Toisaalta ehkä minäkin tulisin uudestaan partioon, jos sieltä saisi Katleenan ompeleman huivin.

  1. Joo, partiolippukunnilla on aika erilaisia huiveja. Isoimmat porukat tilaavat omansa tehtaalta ja me pienemmät lippukunnat ompelemme itse. Emme kuitenkaan ole uskaltaneet ulkoistaa hommaa perheille, koska kaikilla ei ole ompelukonetta (tai -haluja).

   Mutta jos liityt Jaarlin Pojat ry:hyn, saat taatusti huivin, joka on lähtöisin minun kätösistäni. Ei purkaannu ekassa metsäreissussa, mutta tokassa voi hyvinkin.

 3. Osta suoraan tarvikkeet jo tulevaa vuotta 2015 varten (ainakin puuttuva osa) ja laita mieleesi, ettei tulevana vuonna tarvitse ostaa mitään… Tai mikä parempi – urakoi kaikista jämistäsi jo valmiiksi huivit!

Kerro oma kantasi Kommentointiohjeet?

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.