Kaupoissa on jo jonkin aikaa mainostettu Dops-keksejä. Niitä kannattaa kuulemma dipata maitoon.

Miten ihmeessä maitoon voi dipata? Maitohan on niin ohutta nestettä, että se valuu pois keksistä saman tien.

En ole koskaan sylkenyt suklaakeksiin, joten päätin ostaa paketin.

Kokeilin kotona dippausta, mutta se ei tietenkään onnistunut. Maito valui pois kuin vesi sorsalinnun selästä.

Mutta keksi oli taivaallisen makuinen. Se oli paljon mehevämpi ja suklaisempi kuin Domino.

Miksi hiivatissa sitä mainostetaan dippauskeksinä, jos kastaminen ei onnistu? Sitten vasta tajusin.

Vanha tuttu Domino on täytekeksikategoriassa voittamaton. Olisi turha tuoda markkinoille "uutta Dominoa".

Niinpä uusi keksi – jota on todellisuudessa ajateltu Dominon suoraksi kilpailijaksi – markkinoidaan dippauskeksinä.

Dops on luonut kekseille uuden mukakategorian. Dippauksesta ei ole mitään hyötyä, mutta sen avulla tuote sijoitetaan kuluttajan tajuntaan.

Kun ostaja pettyy Dopsin huonoon dipattavuuteen, hän vain lopettaa dippaamisen olkiaan kohauttaen ja ryhtyy ahtamaan keksejä kaksin käsin suuhunsa.

Joskus asia, joka näyttää päällepäin vialta, onkin tarkoituksellinen sisäänheittokikka.

8 kommenttia

  1. Kyllä niitä pystyy dippaamaan, kun oikein yrittää. Vähän valuu välillä paidalle, mutta ei voi mitään.

    Olen itsekin käyttänyt viime viikkoina kyseistä tuotetta esimerkkinä tuotteen öö… positioinnista. Minä luulen, että Dopsista tuli kaikkien harmiksi vähän liian kuiva Dominon kilpailija. Onneksi markkinointiväki ei hätääntynyt, vaan joku keksi, että tehdäänkin aivan uudentyyppinen dippauskeksi.

  2. Jotta dippaus ”onnistuisi” pitää sitä keksiä liottaa siellä maidossa 5min jolloin siitä tulee vielä taivaallisempi kun maito on pehmentänyt keksin ihanaksi hötöksi. Pelkkä kuiva keksi muistuttaa minusta vielä kuitenkin liikaa Dominoa. En tosin ole vielä kokeillut niitä punaisessa pakkauksessa olevia. Mutta jotenkin voisin kuvitella ettei maku olisi sen erilaisempi niissäkään

    Sitä vain mietin, mitä ne mainoksessa käyttivät. Kerma voisi olla ehkä yksi vaihtoehto. Pitää varmaan kokeilla.

  3. Itsehän ratkaisin dippausongelman seuraavilla tavoilla:

    a) Keksi (tai keksejä) suuhun ja lasista maitoa perään.

    b) Keksin voi myös sekoittaa / dipata piimään. Outoa mutta hyvää jos piimästä sattuu pitämään. Piimä on paksumpaa ja pysyy keksillä paremmin.

    Keksien sisus tahtoo ”sulaa” lämpimässä ja kuoret murenevat mielestäni liian helposti. keksistä ei voi syödä nk. haukkaustekniikalla vaan se on laitettava kerralla suuhun.

    Markkinointinäkökulmaa en ole ennen tullut ajatelleeksi. Nyt olen.

  4. Dippaillahan voi kahdella tavalla ja sitä toista tapaa vanhat kutsuvat kastamiseksi. Korppuja ja keksejä kastetaan kahviin, mehuun tai maitoon ja ideana on imeyttää maku kastettavaan tuotteeseen. Nykydippauksessa dipattava toimii välineenä, jolla dippikastike kauhotaan suuhun. Mielestäni Dops-keksejä siis kastetaan maitoon, ei dipata sanan nykymerkityksessä. Minä kastan mieluiten kanelikorppuja teehen ja ymmärrän kyllä, miksi kuivia korppuja syömään joutuneet vihaavat niitä.

  5. Se on se mitä sillä dippaamisella hakee, onko dipattava juttu vain kauha dipin annostelemiseen vai onko dipattava juttu paraneva nesteestä johon se kastetaan. Mun mielestä ranskalaiset perunat on keksitty tasan dipin annostelemiseen, kun taas Dopseissa kyse on keksin parantamisesta kevyellä kostutuksella.

    Dippailin nimittäin niitä erilaisiin nesteisiin, blogipostaus ei ota huomioon esim. Bailey’siin dippaamista tai root beeriä: http://jokapaivaistaleipaa.blogspot.com/2011/03/kantolan-dopsit-erilaisilla.html

  6. Mutta eikös mainoksessakin nimenomaan mainosteta maitoon dippaamista? En ole ihan varma asiasta kun en ole nähnyt mainosta hetkeen mutta sellainen muistikuva minulla on.

  7. Minä olen kastamisen kannalla – tarkoitus on imeyttää maitoa keksiin, ja se vie hetken. Jossain muualla maailmassa – ainakin Espanjassa – tämä on se tavallisin tapa syödä mitä tahansa keksejä. Jotkut myös pudottavat keksin sinne maitolasiin/kaakaoon/kahviin ja antavat vettyä kunnolla, ja sitten pistelevät lusikalla.

    Teoria tahallisesta mokasta sisäänheittoa varten on kiinnostava, vaikka veikkaan että tässä tapauksessa siitä ei ollutkaan kyse.

Kerro oma kantasi Kommentointiohjeet?

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.