Raseborgs sommarteater: Robin Hood

Katleena Kortesuo

Palasin juuri kotiin Raaseporin kesäteatterista. Robin Hoodin ensi-ilta kannatti kyllä nähdä. Silmiä painaa jo väsymys, mutta ohessa kooste plussista ja miinuksista:

Nautin

– musiikista. Siinä oli saamelaisia elementtejä, kelttiläisiä vaikutteita sekä perinteistä kesäteatterin yhteislaulua. Pidin myös siitä, että useampikin hahmo sai oman laulun tai runsaasti lauluaikaa.

– Dan Idmanin Sir Guy av Gisbournesta. Danin hahmo oli korskea, ylimielinen ja vastenmielisen ilkeä. Sir Guyn oma laulu oli hyytävää ja intensiivistä kuultavaa.

– Puna-Jillin amatsoneista. Puna-Will oli siis tällä kertaa nainen, jolla oli joukoissaan aikamoisia emäntiä. Nämä soturit jopa nolasivat eräässä kohtauksessa Sir Guyn sotilaat seksuaalisella pilkkalaululla ja -koreografialla. Puna-Jillin porukalla oli hyvä energia ja ote tapahtumiin, ja he toivat napakkuutta ja jännitettä tarinaan.

– Tapsa Laasosen prinssi Johnista. Tapsa oli tehnyt prinssistä lapsellisen vallanhimoisen ja humoristisuudessaan säälittävän olion.

– Per-Erik Krookin Nottinghamin seriffistä. Seriffi oli mitätön ja huvittava hännystelijä, joka yritti epätoivoisesti kumartaa joka suuntaan.

– Robinin ja Marionin rakkaustarinasta, joka ensinnäkään ei vienyt liikaa aikaa muilta tapahtumilta ja joka oli kahden yhtä vahvan ihmisen suhde.

– perinteisestä kesäteatterimaisuudesta: huumoria, toimintaa, romanssi ja yhteislauluja.

En aina nauttinut

– taistelukohtauksista, joita olisi pitänyt treenata enemmän. Jotkut iskut menivät ohi ja osa uhreista kaatui maahan hieman liian näkyvästi omin avuin. Toisaalta kyse on harrastajateatterista eikä ammattimaisista toimintaleffasankareista.

– pätkivästä äänentoistosta. Ääniongelmia ei ollut paljoa, mutta sen verran, että ne häiritsivät aika ajoin.

– puupenkeistä, joten suosittelen ottamaan mukaan oman tyynyn selän taakse. Istuinalustoja saa paikan päältä.

– esityksen pituudesta. Väliaika oli vasta 1,5 tunnin mittaisen alkuosan jälkeen, ja senkin jälkeen näytelmä kesti vielä reilun tunnin. Itse jaksoin melko hyvin, mutta lapsikatsojien ja selkävaivaisten takia ehkä joitain kohtauksia olisi voinut tiivistää.

Kokonaisuutena suosittelen!

Kerro oma kantasi

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.