Sauli Niinistön puhetaito saa satikutia

Katleena Kortesuo

Retoriikan ammattilainen ja hyvä ystäväni Antti Mustakallio on analysoinut presidentti Sauli Niinistön puheen, jonka tämä piti YK:n yleiskokouksessa syksyllä. Kannattaa tsekata. Antin teksti julkaistiin alun perin Kanavassa, ja siitä raportoi toissapäivänä myös Iltalehti.

Antin analyysi ei ole mairitteleva. Hänen mukaansa Niinistön puhe oli halju ja ponneton. Puheenhan olisi pitänyt olla vahva ja innostava, koska Suomi oli pyrkimässä YK:n turvallisuusneuvostoon.

Lopputuloksen me kaikki tiedämmekin.

5 kommenttia

 1. Hei, laitan kommentin tämän uusimman postauksen yhteyteen, vaikka se oikeastaan koskee kaikkia kirjoituksiasi kuukausien taakse.

  Olet ollut inspiroimassa tuota meidän saittiamme, joka on ollut pitkään mietintämyssyssä. Erityisesti täältä on jäänyt mieleen netin keskustelufoorumeita laajemminkin kuohuttaneet Neea- ja HS-keissit, mutta myös maalaisjärkiset ja terävät kielenkäyttöopastukset ovat tarkasti talteen laitettuja jyväsiä.

  Koska kirjoituksesi ovat samanaikaisesti sekä viihdyttäviä että asiallisia, tähän blogiin tahtoo jäädä koukkuun.

  Kiitos tähänastisista posteistasi, pysy räväkkänä ja rakastettavana itsenäsi ja menesty kaikkien kateellisten kiusaksi entistäkin paremmin. =)

  PS. Blogimarkkinointi -kirjasi on luettavana ja neuvot pääsevät pian käytäntöön.

  1. Mikko, kiitos kehuista ja tervetuloa kommentoimaan! Aivan mahtavaa kuulla, että jutuistani on ollut iloa.

   Tsemppiä ratikkasivuston ylläpitoon – se näytti tosi hyvältä, ja idea on tuore.

   1. Hei Katleena,

    sinun positiivinen palautteesi on verrattavissa siihen, kuninkaallinen hovi ottaisi yhteyttä suutariin:

    – Teet hyvää työtä!

    Mitä siis suutarina vastaisin?

    – Kiitos paljon, mukava että tekin huomasitte. =)

    Ja kun katson hintojasi, olet jo nyt antanut minulle huomiota useamman satasen edestä. Jari Parantainen olisi todennäköisesti karsinut tällaiset rönsyt ajankäytöstään. Mutta 92,5 % todennäköisyydellä hän kuitenkin välittää paljon siitä, missä yhteydessä hänen nimensä mainitaan netissä.

    – Hus, takaisin laskutettavaa työtä tekemään, Jari!

    Muuten Katleena, havaintojeni mukaan tätä blogia lukevat ovat tavallista fiksumpia ja itsevarmempia kansalaisia. He ovat selvästi viestinnän edelläkävijöitä ja ymmärtävät huumoriakin huomattavasti keskimääräistä paremmin. Eikä heitä sumuteta löperöllä imartelulla.

    1. Hohoo, olet lukenyt hyvin läksysi!

     Olen poikkeuksellisen altis imartelulle. Täten julistan, että bloginne on universumin paras ratikkasivusto, joka tulee olemaan konemaailman Cosmopolitan ja raideliikenteen Ratto.

     Olen imartelun ansiosta niin hövelillä päällä, että haluaisitko lähettää osoitteesi yhteydenottolomakkeella? Pistän mielelläni kirjapaketin tulemaan, jos sinua kiinnostaa. (Kirjoista on hyötyä muun muassa sytykkeenä, ovistopparina ja tuolin korokkeena. Lisäksi kirjapinon avulla ylettyy keittiön ylähyllylle.)

     1. Tämäpä iloinen yllätys! Tiesinkin sinut höveliksi, mutta minun on häpeäkseni tunnustettava, että aliarvioin sinut. Älköön se tapahtuko toiste.

Kerro oma kantasi

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.