Tänään on blogeissa levinnyt uutinen siitä, kuinka Nova Trotters -niminen firma yrittää huijata ihmisiä ”Suomen parhaat verkkosivut” -kilpailulla. Lisäksi se uhkailee bloggaajia oikeustoimilla, elleivät nämä poista kriittisiä postauksia sivuiltaan.

Harto Pönkä kuvaa casea hyvin blogissaan. Suosittelen lukemaan. Myös Vierityspalkki on kirjoittanut asiasta jo aiemmin.

Twitterissä levisi lisäksi Janne Heinikankaan hauska löytö verkkosivukilpailun kotisivuilta:

Siinä on taas mietitty verkkoteksti kohdilleen.

Mikä tämän postaukseni tarkoitus on? Haluan osaltani varmistaa, että kukaan ei hairahdu ottamaan osaa huijauskilpailuun. Mitä enemmän asiasta keskustellaan ja tietoihin linkitetään, sitä varmemmin hakukone löytää kriittiset uutiset. Pistäkää siis sana kiertämään – ja kiertäkää Nova Trotters kaukaa.

3 kommenttia

  1. Näin tästä ”kilpailusta” taannoin tv-mainoksen ja ajattelin että taas hyväuskoisia huijataan. Sen jälkeen tarkoitukseni oli kirjoittaa blogiini kilpailussa menestymisen perusteista, mutta taidankin kirjoittaa ennemmin tästä. Sen verran mehevä juttu on 😉

    1. Jani, postaa ihmeessä ja linkitä vaikka Harton ja Vierityspalkin teksteihin.

      Mäkin sain aikanaan ”kutsun” tähän laadukkaaseen ”kilpailuun” – taisi olla vuosi 2008. Savu nousi korvista, kun tsekkasin kilpailun taustat. Mulla ei silloin ollut vielä omaa asiablogia, mutta olisin postannut asiasta taatusti – ja vielä äärimmäisen pisteliäästi.

Kerro oma kantasi Kommentointiohjeet?

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.