Taksin takakontissa

Katleena Kortesuo

Eräänä tuiskuisena talvi-iltana olin lähdössä työpäivän jälkeen Joensuusta hotelli Kimmelin edestä lentokentälle.

Ilma oli hirveä, ja taksia oli odottamassa pikkuinen jono. Takseja tuli niin harvakseltaan, että kellon viisarit alkoivat olla uhkaavan lähellä koneen lähtöaikaa.

Jono eteni harmillisen hitaasti. Niinpä kysyin minua edellä olevalta neljän hengen seurueelta, voisinko jakaa taksin heidän kanssaan. Seurueessa oli nainen ja kolme miestä, ja he katsoivat minua epäillen: ”Taitaa tulla aika ahdasta…”

Tarjouduin maksamaan matkan, mutta seurueen leidi epäili silti, ettei takapenkille mahdu neljää henkeä.

Niinpä ehdotin, että matkustan taksin takakontissa. Tämän seurue hyväksyi, ja kun seuraava taksi tuli (onneksi farmari), kiipesin takakonttiin matkalaukkujen seuraksi.

Takanani jonottaneiden kolmen rattoisan herrasmieshumalikon kommentit olivat äimistyneitä: ”Ette kai te tuota naista laita takakonttiin, kun sinne voisi mennä joku mieskin?!” He myös ehdottivat että ”ottakaa se tyttö edes syliin, ettei sen tartte palella takakontissa!”

Taksiseurueen herrat eivät kuitenkaan luovuttaneet istumapaikkojaan saati polviaan, joten tämä konsultti matkusti Joensuun lentokentälle taksin takakontissa.

Perillä yritin piruuttani tarjoutua maksamaan kyydin, mutta sen verran seurueen miehiä hävetti toimintansa, että he halusivat maksaa taksin itse.

Muistan hyvin, mistä firmasta kyseinen seurue oli.

Opetus: Joustaminen on hyvä taito myös silloin, kun oma nahka ei ole kyseessä.

 

1 kommentti

  1. En tosipuheessa ymmärrä tätä kirjoitusta. Oliko miehillä jotain hävettävää? Entä seurueen naisella? Miten seurueen työnantaja liittyy asiaan mitenkään?

    Sori, tarkoitus ei ole saivarrella, piti vain lukea kirjoitus moneen kertaan kun olin varma että luin jotain väärin tai missasin jonkin tärkeän yksityiskohdan. Mutta en kyllä keksinyt siltikään :/

Kerro oma kantasi

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.