Teddykarhunpudottaja, nenäpäivänainen, hupparihörhö ja kengänkiillottaja

Katleena Kortesuo

Mustakallion Antti järjestää tänä vuonna jo toisen kerran Retoriikan kesäkoulun. Kyseessä on viihdyttävä asiatapahtuma, jossa keskitytään suomalaisen puhetaidon ja viestinnän parantamiseen. Viime vuoden osallistujakysely kertoi, että 95 % osallistujista oli valmis suosittelemaan tapahtumaa kollegoilleen.

Retoriikan kesäkoulu pidetään 7.6. Hämeenlinnan Verkatehtaalla. Olen lupautunut Retoriikan kesäkoulun apulaisrehtoriksi, koska olen tittelinkipeä.

Tänä vuonna Kesäkoulun teemana on Kuinka maailmaa muutetaan. Lavalle nousevat näkemyksellinen yritysvalmentaja Jari Sarasvuo, teddykarhunpudottaja Tomas Mazetti, presidentintekijä ja nenäpäivänainen Riikka Kämppi, politiikan harmaa eminenssi ja hevoskulttuurin asiamies Jussi Lähde, kansanedustaja ja mielipidevaikuttaja Mikael Jungner, teräväsanainen keskustalaispoliitikko Mauri Pekkarinen, puhetaidon lähettiläs Juhana Torkki sekä hupparihörhö ja startup-guru Sami Kuusela.

Helkatin kovia nimiä.

Retoriikan kesäkoulun blogi on lähtenyt kevään mittaan käyntiin. Tuoreimpina kirjoittajina ovat Riikka Kämppi ja Sami Kuusela, mutta luettavina ovat toki myös viime vuoden huippugurujen postaukset.

Jos haluat oppia, kuinka maailmaa muutetaan, ilmoittaudu mukaan. Alennettu etuhinta on voimassa 12.4. asti – eli enää neljä päivää.

PS. Tingin Sarasvuon Jarin puhumaan mukaan pilkkahinnalla. Kauppaan kuuluu se, että lupasin kiillottaa Jarin kengät Kesäkoulussa. Onko kellään suositella hyvää kenkälankkia?

7 kommenttia

 1. Kuinka tärkeässä asemassa pitää olla, jotta tuonne kehtaa yrittää?

  1. Hehee, viime vuonna paikalla oli viestinnästä kiinnostunutta väkeä palkansaajista poliitikkoihin ja opiskelijoista ostopäälliköihin. Eli mukaan vaan!

 2. Itse suosittelisin ehdottomasti Kiwin kenkälankkia. Sitä saa Varustelekasta. Myös Puolustusvoimien kenkälankki on ihan hyvää tavaraa. Sitäkin taitaa saada Varustelekasta. Kiwiä saa myös kenkäkaupoista.

  Muista erityisesti kiinnittää huomiota kengän saumakohtiin. Lankkiharja tai pieni hammasharja (tietysti pehmeä) on siinä hyvä. Muuten suosittelen levittämiseen ja kiillottamiseen puuvillaista liinaa. Kiillottamisvaiheen voi viimeistellä villasukalla.

 3. Sain ehdot, kesäkoulu kiinnostaa. Vaan kuinka saisin ujutettua kustannukset työnantajalle? Kenelle kesäkoulua suosittelet ja kuinka monta laudaturia voi suorittaa?

  Terveisin,
  suostuttelun tukiopetusta tarvitseva, apulaisrehtorin blogiin ihastunut stuidu

  1. Oijoi, kyllä kaikki valistuneet työnantajat kustantavat henkilöstönsä Retoriikan kesäkouluun. Tapahtuma kehittää vaikutustaitoja, mutta se on myös oiva verkostoitumismahdollisuus yli oman alan rajojen.

   Yleensähän seminaareissa tapaa vain saman alan ihmisiä, mutta Retoriikan kesäkoulun osallistujat tulevat yhtä hyvin järjestöistä ja julkiselta puolelta kuin politiikasta ja yrityksistäkin.

Kerro oma kantasi

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.