Viihdyin viime viikonloppuna Parolannummella Nasta-harjoituksessa. Nasta on Naisten Valmiusliiton järjestämä kolmipäiväinen tapahtuma, joka oikeastaan on enemmän koulutus kuin harjoitus.

Tämänkertaisen Nasta-harjoituksen nimi oli Leijona 2017. Tarjolla oli kymmenkunta kurssia kuten kouluttajakoulutus, johtamiskoulutus, informaatiovaikuttamisen koulutus, kyberturvallisuuskoulutus, koiratoimintakoulutus ja maastossa selviytymisen koulutus. Kuvia ja kokemuksia löydät somesta hashtagilla #leijona2017.

Oma roolini oli olla kouluttajakoulutuksen pääinkvisiittori eli vastuukouluttaja. Me kouluttajat emme saa palkkaa, jotta kurssien hinta saadaan pidettyä mahdollisimman alhaalla. Tämä on fiksu käytäntö, jonka ansiosta turvallisuustietoisuutta saadaan levitettyä mahdollisimman laajalle.

Osallistujia oli kaiken kaikkiaan 390, ja kymmenet halukkaat jäivät rannalle. Joka ikinen koulutuspaikka oli mennyt kahdessa minuutissa kaupaksi saman tien, kun netti-ilmoittautuminen oli avattu.

Tämä oli eka Nasta-kokemukseni, mutta viimeiseksi se ei jää. Kouluttajakurssilla oli upea, positiivinen ja kommunikoiva osallistujaporukka, joka ryhmääntyi paremmin kuin sinitarrapallot. Sain halvatunmoisia kicksejä jopa sulkeisista (mikä kertonee sieluntilastani enemmän kuin sulkeisista). Ainoa miinus tulee tuhdista inttiruuasta ja sode-eväistä, joiden ansiosta kotiin tuli 1,5 kiloa enemmän Katleenaa kuin perjantaina oli lähtenyt.

Seuraava kurssi on Siilinjärvellä syyskuussa. Itse en pääse sinne, mutta istun jo nyt sormet näppäimistöllä odottamassa ensi vuoden kurssien ilmolomakkeiden avautumista.

Kerro oma kantasi Kommentointiohjeet?

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.