Kyllä, koronarokote kannattaa tietenkin ottaa.

No millä perusteella?

 1. Rokotteen ottaminen on turvallisempaa kuin taudin sairastaminen. Mikään rokote ei ole virheetön, mutta sillä ehkäistävä tauti on silti aina pahempi. Mieluummin pieni mustelma kuin paha murtuma.
 2. Rokotteen tuoma suoja antaa meille mahdollisuuden kulkea kohti normaalimpaa arkea. Vähitellen pääsemme avaamaan leffateatterit, festivaalit ja ravintolat.
 3. Meidän ottamamme rokote suojelee niitäkin, jotka eivät voi rokotetta ottaa. Koronarokotteet eivät sovellu esimerkiksi pienille vauvoille. Niinpä meidän aikuisten pitää ottaa rokote, jotta voimme suojella pienimpiä.
 4. Jokainen otettu rokote on kannanotto huuhaata vastaan. Koronaa ei kukaan pysty torjumaan ”luonnollisella ajattelulla” tai ”energisellä lasnäololla” tai ”virtaavalla puhdistuksella”. Me pystymme taltuttamaan koronan vain samoin kuin taltutimme polion tai isorokon: rokotuksilla.
 5. Rokotteet on testattu laajasti ja niillä on rokotettu jo kymmeniä miljoonia ihmisiä maailmanlaajuisesti. Kyllä, ne ovat turvallisia.

Mutta arvatkaas mikä on se kuudes ja houkuttelevin syy meille suomalaisille?

6. Monet maat tulevat sulkemaan rajansa rokottamattomilta. Koronarokote on vähimmäisvaatimus, jos haluaa päästä lomalle ulkomaille.

Veikkaan että hulluimmatkin salaliittohörhöt ymmärtävät lopulta rokotteen edut, koska sen ansiosta pääsee ensi vuonna matkustamaan Aasiaan henkisille retriiteille ja kristallikiviostoksille.

 

4 kommenttia

 1. Olen täysin samalla kannalla rokotusten suhteen. Sinulla viestintäkin menee ihan nappiin. Vaan olisiko viranomaisviestinnässä petraamista? Mantra, jota hoetaan nyt joka mediahaastattelussa, on että ”hyödyt ovat suuremmat kuin haitat”.

  Onko joku, joka ei tajua että sen rinnalla, että satatuhatta pelastuu, ei yhden kuolema merkitse mitään?

  On silti perverssiä perustella riskinottoa tällä tavoin kuolemaa pelkäävälle. Vaikka pelkääkin turhaan. ”No höh, mitä siitä jos sinä sattuisitkin kuolemaan, jos satatuhatta pelastuu. Älä nyt ole lapsellinen.”

  Katsoisivat opikseen vaikka sinun perustelujasi!

  1. Moikka Anna-Liisa ja tervetuloa EOT-blogiin!

   Kiva kuulla että tykkäsit perusteluistani.

   Onneksi rokotteisiin ei todennäköisesti kuole kukaan. Todennäköisempiä ovat harmilliset mutta usein ohimenevät haitat.

   Itse suosittelen jokaisen miettivän omalta kohdaltaan kuoleman todennäköisyyttä näin: ”Onko minun todennäköisempää kuolla koronaan kuin kuolla rokotteeseen?”

   Vastaus on, että koronaan kuoleminen on todennäköisempää, joten rokotteen ottaminen kannattaa.

Kerro oma kantasi Kommentointiohjeet?

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.