Taas on edessä parin kuukauden verran pätkä(t)öitä*. Kun elän kirjoitusvaihetta, öisin tulee mieleen ajatuksia, joita on pakko nousta kirjoittamaan. Käytännössä nukun illalla pari kolme tuntia, mutta viimeistään yhden aikaan havahdun johonkin ajatukseen. Kirjoitan muutaman tunnin ja aamuyöstä nukun vielä vähän. Päivällä on pakko ottaa torkut, että jaksaa.
Pahinta ei kuitenkaan ole epäsäännöllinen vuorokausirytmi. Liian usein se ajatus, joka on yöllä tuntunut loistavalta ja johon on uhrannut kolme tuntia hyvää uniaikaa, onkin päivänvalossa surkea raakile tai kulunut klisee. Lisäksi kirjoitan öisin aivan liian pitkiä virkkeitä ja ajatus pomppii, eikä ehjää tekstiä synny kovin helposti.
Se vasta on Esterin asterista.
* Inhoan noita sulkumerkeillä tai kauttaviivoilla täydennettyjä leikkisiä lähisanoja. Niitä on hankala hahmottaa ja hidas lukea, mutta aina silloin tällöin niitä tulee vastaan: m/kielikuvat tai itse(n/p)äinen. Mitäs jos tätä hassunhauskaa piirrettä veisi pitemmälle? Voisin joskus postata aiheesta otsikolla Kirjoittajan idio(oti/maattise)t s/kulkumerkit ja/tai kautta(vi)ivat.
Nyt olisi älyttömän kiva juttu, jos tässä tekstissä olisi jokin punainen lanka, jota lukija voisi seurata ja saada jonkin oivalluksen. Ikävä kyllä sitä ei ole.
Totta puhut kuomaseni. Yökyöpelin ajatukset ovat yhtä silppua. Välillä onkin sellainen tunne, että kirjoittelisi ympäripäissään huomattavasti selkokielisempää tekstiä. Vaan minkäs teet, kuten itse totesit,m yö on ajatusten aikaa, ilmeisen sekavien sellaisten. Porskutetaan nyt kuitenkin eteen päin. Ehkä jonain päivänä yön innoittamat tekstit osoittautuvatkin kultajyviksi.
No, toivottavasti pätköittäminen loppuu.Kuinkakohan paljon tuo on lainattu tekniseltä puolelta? Tapa nimittäin muistuttaa paljon säännöllisiä lausekkeita (regex) ja siis etenkin sitä, miten niitä kirjoitetaan erinäisissä ohjelmissa (sed, jne). Yleisesti kai tunnustetaan, etteivät ne oikein ole lukukelpoisia – ei niitä ole tarkoitettukaan siihen. Vähän kuin matematiikka siis.Ja tässä on se hyvin tunnettu patologinen tapaus eli sähköpostiosoitteen validoiminen. (RFC2822-standardiin, tai siis eihän ole oikeastaan standardi vaan request for comments, on jäänyt muutama aivopieru.)
Kiitos tuesta! Kun tarpeeksi monta yötä kirjoittaa, niin eiköhän sieltä synny järkevääkin tekstiä. 🙂