Olen ollut huomaavinani, että jos kirjoitan postaukseeni WordPressin nimen pienellä p-kirjaimella, WordPress korjaa automaattisesti sen CamelCaseksi.
Testataanpa:
- WordPress (pieni p-kirjain)
- Word-press (väliviivalla)
- wordpress (kokonaan pienin kirjaimin)
- Word press (erikseen)
Postauksen julkaisun jälkeen näen, muuttuvatko nämä jotenkin.
Jos ne muuttuvat, niin tätä sensuroivaa ominaisuutta kannattaisi viedä pitemmälle. Aion ehdottomasti perustaa uuden julkaisujärjestelmän, KatleenaPressin. Siinä tulee olemaan seuraavat ominaisuudet:
- Jos kirjoitat ”Kortessuo” tai ”Kortesvuo”, se korjaantuu saman tien muotoon ”Kortesuo”. Vastaavasti Matleena muutuu Katleenaksi.
- Jos kirjoitat sanan ”Katleena”, sen eteen putkahtaa automaattisesti luonnehdinta ”ihana”.
- Jos kirjoitat samaan virkkeeseen sanan ”Katleena” sekä jonkin negatiivisen adjektiivin, jälkimmäisen tilalle ilmestyy sana ”sulava”.
- Jos kirjoitat bloggaamisesta, kouluttamisesta tai tietokirjoista, postauksesi perään tulee automaattisesti linkki tähän blogiin.
- Jos kirjoitat vaikkapa astrologiasta, horoskoopeista tai telepatiasta, järjestelmä ei suostu julkaisemaan sitä, ennen kuin vaihdat aiheen johonkin järkevämpään. (Toki näiden aiheiden kritisoiminen menee läpi.)
Otan vastaan ennakkotilauksia. Kuinka moni haluaa KatleenaPressin?
Haa! Noinhan se tekee. Pieni p-kirjain ei onnistu, mutta väliviiva, sanaliitto ja pienellä kirjoittaminen sujuvat kyllä.
Minusta tällainen pitää saada työsähköpostiin: Esimerkiksi viestin ”Kyllä, kyllä, voin hoitaa tämän projektin. Kyllä tämä mahtuu johonkin väliin mulle.” kone voisi muuttaa muotoon ”Kiitos, mutta ei kiitos. Vaikka tämä lafka räjähtäisi tekemättömien töiden takia, en ottaisi tätä itselleni. Hilpeää loppuviikkoa!”
Ooo, tämä järjestyy ilman muuta.
Lisäksi KatleenaPress lupaa vastata myönteisesti jokaiseen kutsuun, joka sisältää ilmaisen lounaan tai ilmaista viinaa. Sen sijaan jos meili aiheuttaisi ylimääräistä työtä, KatleenaPress kertoo automaattisesti, että viestin vastaanottaja on muuttanut Ugandaan.
Minulle kelpaa heti KatleenaPressin oikuloku- avustin. Sellainen joka korjaa nimet oikein, lisää hyviä adjektiiveja ja opettaa samalla puhumaan kauniisti kotonakin.
Ja hiukan vakavammin. Tuo WordPress muunnos taisi tulla siksi, että ns. tuotemerkki kirjoitetaan aina blogiin oikein.
Kari…
P.S. Pyydäppä blogin tekijöitä tutustumaan capital_P_dangit- funktioon ja miettimään kuinkas sen saa pois päältä. Vinkiksi heille: remove_filter(’the_content’,’capital_P_dangit’);
Keskeisen henkilön nimi on kirjoitettava pitkään tekstiin tuhansia kertoja. Helpotan tätä antamalla näille lyhenteitä ja määräämällä tekstinkäsittelyn korvaamaan ne oikeilla nimillä. Esimerkiksi p -> Pekka, mä -> Mäkinen. Konsti on hyvä, mutta sotkua tulee, jos lyhenne tarkoittaa sinällään jotain muuta, kuten lauseessa ”Nyt mä lähden himaan”.
Wordin itseluodut ja autommaattiset korjaukset ovat joskus aika paha miina. Itse olen automatisoinut korjauksen kilapilu -> kilpailu, koska kirjoitan aina kilapilun väärin. Siis kilpailun.
KatleenaPress kuullostaa innovaatiolta. Lähetän sinulle myös ilmaisen viinan bilekutsun…tai ehkä sittenkin ilmainen lounas, kun tavataan. Vaikutat ihanalta ihmiseltä tai meillä voisi yhdessä suussasulava lounas ja sulavat keskustelut.
Jee, tehdään ilman muuta treffit. Sitä paitsi Hämeenlinnan tomaattifestarit lähestyvät: mikäs sen parempi paikka tavata. 🙂
Olen heti mukana, mikäli Matleenapress korjaa automaattisesti myös yhdys sana virheet. Koska ne ovat noloja jos mitkä.
Hemmetin yhdyssanat.
Kyllä – PatleenaKress on ratkaisu tähänkin kirjoitus työn raivostuttavinpaan ongelmatiikkaan. Samalla koriaamme kaikki muukkin kiäli oppi virheet. 100%-inen tyytyväisyys takuu.
http://dailyoftheday.com/wp-content/uploads/2012/08/shut-up-and-take-my-money-9299-2560×16001.jpg