Yritykset kehumassa toisiaan ovat kuin kummitäti ja kummisetä vaihtamassa kielisuudelmia sukujuhlissa. Kornia ja noloa.

Telkku Maikkari Twitter kehut

Mutta sama pätee myös meihin yksityisiin ihmisiin. Keskinäinen kehuminen tuntuu keinotekoiselta ja ikään kuin maksetulta.

Jos siis kehun sinua, ethän tee samaa takaisin. Ei sinun ole pakko. Kiitokset riittävät vallan hyvin, jos niitä tahdot esittää. En nimittäin kehu sinua vastavuoroisuuden toivossa, vaan kehun sinua siksi, että olet ansainnut sen.

Vastakehut vesittävät aikeeni, vaikka ajattelitkin niillä vain hyvää.

 

6 kommenttia

  1. Luulen, että vastakehussa on aika usein kyse yrityksestä sanoa: ”Kiitos, tuntuu erityisen hyvältä kuulla tuo juuri sinulta.” Miten tuollainen olisi sanottavissa tyylikkäämmin?

    Noin yleisesti, jos tykkää taputella toisia selkään ja saada taputuksia itselle, kannattaa perustaa siihen omistautunut RiRu-ryhmä. Siis RinkiRu****aus. Meillä on sellainen, ja hyvin toimii. Ei täydy kiusata sitten muita sillä asialla. Kuten noissa tuiteissa. Hyi.

    1. Ooo, RiRu-ryhmä on loistava. Meillä on sellaisia nokakkain muutaman kaverin kanssa, mutta toihan toimisi myös salaisena FB-ryhmänä.

      BTW, sä itse muotoilit just hyvät kiitokset: ”Kiitos, tuntuu erityisen hyvältä kuulla tuo just sulta.”

Kerro oma kantasi Kommentointiohjeet?

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.