Älä myy arapiaa, hakmania tai triptrapia

Katleena Kortesuo

Päätimme myydä kaveripariskunnalle vanhan Stokken Tripp Trapp -tuolimme. Niinpä kävin tsekkaamassa käytettyjen tuolien hintoja Huutonetissä.

Huutonetin hakutoiminto on huono, joten etsin erilaisilla sanayhdistelmillä. Huomasin, että yllättävän moni myyjä oli kirjoittanut tuolin nimen väärin: "Trip trap". Tällainen muoto ei tietenkään löydy, jos ostaja hakee tuolin oikealla nimellä. Niinpä näistä "Trip Trap" -tuoleista oli vähemmän huutajia – ja luonnollisesti halvemmat hinnat.

Pari vuotta sitten kaverini sai huudettua muutaman Arabian klassikkoastian pilkkahintaan, koska myyjä oli kirjoittanut tuotteen nimeksi "Arapia". Sekään ei löytynyt sanahauissa, joten kaverini oli ainoa huutaja.

Tarinan opetus 1: Jos olet ostamassa, kannattaa hakea omia suosikkituotteitaan väärin kirjoitettuna. Silloin saat tavarasi halvemmalla.

Tarinan opetus 2: Jos olet myymässä, suosittelen kirjoittamaan osto- ja myyntipalstoilla nimet oikein – tai siis valmistajan tarkoittamalla tavalla. Potentiaaliset ostajat eivät löydä tuotettasi, jos myyt "Tapio Virkkalan Ultima Tuuli -laseja". (Tämäkin sanamuoto on nähty.)

Tarinan opetus 3: Jos olet myymässä, kirjoita ilmoituksesi otsikkoon oikeat sanat perusmuodoissaan. Lisää ilmoitustekstin loppuun väärät tai vaihtoehtoiset sanamuodot näin:

Hakusanat: iittala virkkala ultimathule ultimatuuli punaviinilasi viinilasi valkoviinilasi

Olen testannut. Toimii.

2 kommenttia

  1. Tää on myös eBay-nikseistä vanhimpia. Siellä tosin täytyy tietää, kuinka britit/jenkit kirjoittaisivat noita väärin.

    1. Totta. Oman kielen mokat on helpompi arvoida kuin vieraan kielen.

Kerro oma kantasi

Tässä blogissa saa kommentoida omalla nimellä tai minun tunnistamallani nimimerkillä. Vaadin myös kunnollisen meiliosoitteen. Minua ja mielipiteitäni saa ilman muuta kritisoida. Muistathan silti hyvät tavat. Karsin jo etukäteen kaikki alatyyliset kommentit, mainokset sekä tietenkin laittomat sisällöt. Mitä perustellummin asiasi esität, sitä varmemmin se tulee huomioiduksi.